Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Ερώτηση στη Βουλή για τον κίνδυνο ματαίωσης κατασκευής του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο

Τον κίνδυνο ματαίωσης της κατασκευής του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο λόγω ολιγωρίας της κρατικής εταιρείας Κτιριακές Υποδομές  Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.), του ενιαίου κατασκευαστικού φορέα του ελληνικού κράτους για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές, αναδεικνύει με ερώτηση του ο Χάρης Θεοχάρης προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr, τίτλοι τέλους αναμένεται να πέσουν έπειτα από 16 χρόνια στο έργο που αφορά την κατασκευή σχολείου εντός 15 στρεμμάτων στην περιοχή Berg am Laim του Μονάχου κυρίως λόγω πρόσφατων άστοχων ενεργείων του ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες οδήγησαν στην ενεργοποίηση της ρήτρας 10.3 του συμβολαίου αγοράς (αρ. 1551/2001), που προβλέπει την αναστροφή της πώλησης και την επιστροφή του οικοπέδου στο Δήμο.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

  • Υπάρχει ρεαλιστικό συνολικό σχέδιο εκ μέρους του εποπτεύοντος την ΚΤΥΠ Α.Ε. υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το οποίο μπορεί να τεθεί προς συζήτηση με τον Δήμο Μονάχου ώστε να αποτραπεί η κατεδάφιση του υφιστάμενου σχολικού κτιρίου;
  • Επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του σχολείου στο Μόναχο εκπρόσωποι της ΚΤΥΠ Α.Ε. από το 2015 και εντεύθεν προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο της πορείας του έργου; Εάν ναι, να δοθούν οι σχετικές ημερομηνίες.
  • Με ποιόν τρόπο το ελληνικό δημόσιο προτίθεται να ασκήσει γενικότερα τα δικαιώματα του ώστε η ελληνική παροικία να μην απωλέσει ένα ιδιόκτητο σχολείο;

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών