Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση στη Βουλή για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο ΑΠΘ

Το νοσηρό κλίμα και το καθεστώς φόβου που επικρατούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή την επιστολή 471 φοιτητών στην οποία καταγγέλλονται περιστατικά κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, βίας και πορνείας στους χώρους του ΑΠΘ σε καθημερινή βάση.

 

Μετά την προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να υποβαθμίσει το θέμα αποδίδοντας την ευθύνη για την τέλεση παραβατικών συμπεριφορών στην απουσία «ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος», και δηλώνοντας ότι είναι μεν διαπιστωμένες αλλά όχι στην έκταση που περιγράφονται, ο κ. Θεοχάρης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

-Ποια η έκταση των διαπιστωμένων παραβατικών συμπεριφορών όπως την έχει «εισπράξει» το υπουργείο σας; Παρακαλώ όπως παράσχετε σχετικό αναλυτικό υπόμνημα.

-Ποια η μέχρι σήμερα συνεργασία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τον δήμο Θεσσαλονίκης, τη διοίκηση του ΑΠΘ, και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να αντιμετωπισθούν παραβατικές συμπεριφορές όπως η καταγγελλόμενη καθημερινή διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών στο κυλικείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ;

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 1