Από το Βήμα της Βουλής

Πού είναι η γραβάτα του Πρωθυπουργού;

Επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. «Πού είναι το QE που υποσχεθήκατε; Πού είναι η γραβάτα του πρωθυπουργού, ο οποίος έλεγε στους δημοσιογράφους ότι θα φορέσει γραβάτα για να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο;» διερωτήθηκε ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στη Σύμβαση της Βαρσοβίας.
Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι  ανάπτυξη θα έρθει μόνο αν αλλάξουμε λογικές:

«Όχι με τη διαπλοκή, όχι με τη διαφθορά. Όχι με το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που τώρα έρχεστε εν κρυπτώ σε ένα άσχετο νομοσχέδιο να περάστε τροπολογία για να εξαφανιστεί.

Όχι με νόμους αντισυνταγματικούς, όχι με συνομιλίες με ισοβίτες που η κυβέρνηση δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις για ποιον λόγο μιλάει ο υπουργός Άμυνας με ισοβίτες».

Μόνο αν αλλάξουμε νοοτροπίες, μόνο αν βάλουμε την Ελλάδα να δουλέψει θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης, κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

Γιατί μιλάει ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη;

«Δέσατε τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα 2% τουλάχιστον μέχρι το 2060, χωρίς να δώσετε λύση στα αίτια και τις παθογένειες που έφεραν τη χρεοκοπία και μας καρτούν βυθισμένους στην κρίση επί οκτώ χρόνια».

«Να μας πείτε για ποιον λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλάει για τον κ. Μαρινάκη με τον ισοβίτη. Όταν είναι ανοιχτή η διαδικασία μεταβίβασης του ΔΟΛ και η επιχειρηματική μάχη μεταξύ του κ. Μαρινάκη και του κ. Σαββίδη, του εκλεκτού της κυβέρνησης. Να μας εξηγήσει για ποιον λόγο το έκανε. Να μας δώσετε απαντήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.