Ραδιόφωνο

H κεντροαριστερά θα αξίζει τον κόπο, αν ξεπεράσει τις διαχωριστικές γραμμές – Πρώτο Πρόγραμμα

«Στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση στις 4 Δεκεμβρίου και εξαιτίας των νέων καθυστερήσεων αυξάνεται ο πήχης της δυσκολίας για την κυβέρνηση», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην ΕΡΑ 105.8 και τη Μαρία Γεωργίου.

«Η Eldorado Gold παγώνει όλες τις επενδύσεις στη χώρα μας, στο Ελληνικό η επένδυση έχει σταματήσει από το ΚΑΣ και το Δασαρχείο, στην Κέρκυρα ο δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά σε επένδυση που έχει αδειοδοτηθεί από καιρό, το πακέτο Γιούνκερ παραμένει αναξιοποίητο.

Μόνο με ευχολόγια δεν γυρίζουν πίσω οι νέοι μας που έχουν φύγει, χρειάζονται απτά παραδείγματα και απτές αλλαγές για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Σχετικά με τη διαδικασία εκλογής αρχηγού στην κεντροαριστερά, ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε πως είναι πρόβλημα ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη μια κοινή διακήρυξη των δέκα υποψηφίων.

 

«Αν δεν μπορούν να βρουν από τώρα κάποια κοινά σημεία συμφωνίας, πώς θα γίνει μετά; Αυτό μπορεί να δημιουργήσει διαλυτικές τάσεις, ο αρχηγός θα έχει λευκή επιταγή, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τον ακολουθήσουν και οι άλλοι».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο δικής του συμμετοχής στο εγχείρημα, ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι θα άξιζε τον κόπο αν προέκυπτε ένας φορέας που θα μπορούσε να ξεπεράσει τις συνήθεις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.

 

«Το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται ανανέωση όχι κατ’ ανάγκη με ιδεολογικά κριτήρια. Χρειαζόμαστε λύσεις για τα προβλήματα του κόσμου, όχι ψεύτικες ιδεολογικές μάχες για το αν σκότωσε περισσότερους ο Στάλιν ή ο Χίτλερ, που χρησιμοποιούνται για αποπροσανατολισμό. Τελικά ο Μαρξ έκανε λάθος, δεν είναι η θρησκεία το όπιο του λαού, αλλά τουλάχιστον στη χώρα μας είναι η ιδεολογία», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.