Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση Χάρη Θεοχάρη για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Οι ασάφειες και παραλείψεις της πρόσφατης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τα συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων ευνοούν το λαθρεμπόριο, το οποίο κοστίζει σε απώλεια δημοσίων εσόδων της τάξης των 300 εκ. ευρώ ετησίως, επισημαίνει σε ερώτησή του στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Η απουσία μητρώου δεξαμενών στις οποίες αποθηκεύονται πετρελαιοειδή και ενεργειακά προϊόντα, αναφέρει ο κ. Θεοχάρης, εμποδίζει τον εντοπισμό των παράνομων δεξαμενών μέσω των οποίων διεξάγεται  το λαθρεμπόριο  καυσίμων.

Επιπλέον, η νέα ΚΥΑ καθορίζει ως καταληκτική προθεσμία για την εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών στα πλωτά μέσα την 31η Οκτωβρίου 2017, χωρίς ωστόσο να έχουν εκδοθεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την εγκατάσταση αντίστοιχου συστήματος στα ιδιωτικά πρατήρια, τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων και άλλων μεγάλων καταναλωτών.

Ο κ. Θεοχάρης ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς πότε θα εκδοθούν οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις για την καθολική εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών και πώς σκοπεύουν να διορθώσουν τις παραλείψεις και ασάφειες της νέας κοινής ΚΥΑ, ειδικά όσον αφορά στη δημιουργία μητρώου δεξαμενών.

Δείτε το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ