Ραδιόφωνο

Η χθεσινή περιπέτεια της Κυβέρνησης δεν προοιωνίζει εύκολο βίο – Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

H Κυβέρνηση φαίνεται να είναι αναγκασμένη να κάνει κινήσεις ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας αν θέλει να περάσει μέτρα που θα δίνουν λύση στα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των κόκκινων δανείων και του χρέους”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Συνέχισε λέγοντας πως η χθεσινή περιπέτεια της Κυβέρνησης με τις διαγραφές και τις παραιτήσεις δεν προοιωνίζει εύκολο βίο για αυτήν.

Από την άλλη, τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, αυτή  η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αλαζονεία και αξιοθαύμαστη ανικανότητα στην άσκηση πολιτικής. “Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο σχεδόν της κρατικής μηχανής έχει πάψει να λειτουργεί. Αρκεί να αναφέρουμε τα παραδείγματα των νοσοκομείων, όπως του Ευαγγελισμού, ή του Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαμε κατασχέσεις μισθών εργαζομένων. Στην παιδεία, τα νηπιαγωγεία ειδικής αγωγής – ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος τομέας – δεν λειτουργούν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δημόσια ΙΕΚ”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και υποστήριξε πως όλα αυτά είναι που καθιστούν ως μοναδική διέξοδο την ιδιωτική εκπαίδευση για χιλιάδες γονείς.

Ο Χάρης Θεοχάρης εκτίμησε πως η Κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στη διαπραγμάτευση ώστε να διορθώσει τα λάθη της συμφωνίας που υπέγραψε, προφανώς γιατί δεν κατανοούσε τι υπέγραφε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτό που θα έπρεπε όμως να κάνει είναι να φέρει σταθερότητα στην οικονομία, να προσελκύσει παραγωγικές επενδύσεις, που θα φέρουν δουλειές και να διευκολύνει στη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικότητας. “Αντί για αυτό βάζει φόρους στις Ελληνικές επιχειρήσεις, φορολογεί δυναμικούς εθνικούς κλάδους όπως οι μικρο-ζυθοποιίες, βάζει ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αντί για ΦΠΑ στα βοοειδή, που τα εισάγουμε, γιατί δέχεται πιέσεις από τους Γάλλους και τώρα επέβαλε και ΕΦΚ στο κρασί, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάρης Θεοχάρης, περιγράφοντας την κυβερνητική φορολογική πολιτική ως αλλοπρόσαλλη και παρομοιάζοντας την Κυβέρνηση με κάποιον που πάει στα «ψαχτά» με έναν φακό στο σκοτάδι.

Τέλος σχολιάζοντας το ζήτημα του προϋπολογισμού του 2016, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί σήμερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού σημείωσε πως τα δημοσιονομικά κενά τα οποία δημιουργήθηκαν μετά τον Αύγουστο θα φέρουν νέα μέτρα, ακόμα και αν τα μακροοικονομικά μεγέθη  παρουσιάζονται ελαφρώς βελτιωμένα. Ο Χάρης Θεοχάρης επισήμανε πως το ανησυχητικό είναι ότι μέρος της αύξησης της οικονομικής δραστηριότητας οφείλεται στην μαζική αποεπένδυση της Ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας πως χιλιάδες επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες μεταφέρουν έδρες και δραστηριότητες σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο, οδηγώντας τις επενδύσεις στο ναδίρ.