Ανακοινώσεις

Σχόλιο Χ. Θεοχάρη για τη συνέντευξη του Α. Τσίπρα στον ΣΚΑΙ

Για πόσο ακόμα ο εμπαιγμός κ. Τσίπρα;

Μέσα από μια κακή ερμηνεία διάρκειας δύο ωρών ο Πρωθυπουργός θέλησε να μας πείσει ότι οι τελευταίοι δεκαοχτώ μήνες υπήρξαν ένα ταξίδι αυτογνωσίας για τον ίδιο και ένα πέρασμα στο φως για τη χώρα.

Μάθαμε πως ό,τι υπέστη η χώρα, έγινε για να «ενηλικιωθεί» ο κ. Τσίπρας. Μεγάλο το τίμημα για έναν ολόκληρο, δοκιμαζόμενο, λαό

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές διαπιστώνουμε ότι:

·      Κανένα σχέδιο δεν υπήρχε τον Ιανουάριο του 2015 όταν κλήθηκε η κυβέρνησή του να αναλάβει τη διαπραγμάτευση. Απλώς: «Είχαμε μια ρομαντική προσέγγιση αναφορικά με το πως θα υπολόγιζε η ΕΕ το πολιτικό κόστος του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα».

·      Ανέλαβε την εξουσία χωρίς τη στοιχειώδη προετοιμασία ή ακόμα και συναίσθηση του τι αυτό συνεπάγεται. Είπε: «Κατάλαβα ότι το να κυβερνάς είναι πολύ πιο διαφορετικό από το να είσαι στην αντιπολίτευση» και «τώρα έχω μεγαλύτερη επίγνωση των ευρωπαϊκών συσχετισμών και των δυνατοτήτων της χώρας από ότι πριν αναλάβω την πρωθυπουργία».

·      Έχει παγιδευτεί στα μυθεύματα που ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχει πει και πέφτει διαρκώς σε αντιφάσεις. «Δεν ζήτησα εναλλακτικό δανεισμό από τρίτες χώρες παρά μια διευκόλυνση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλά αυτές μου απάντησαν πως ο δανεισμός της χώρας ήταν υπέρογκος και δεν μπορούσαν να τον καλύψουν».

·      Χαρακτηρίζεται από επικίνδυνο κυνισμό λέγοντας ότι «οι ψηφοφόροι που μας επέλεξαν είχαν επίγνωση ότι δεν θα καταφέρναμε να υλοποιήσουμε πολλές από τις προσδοκίες» (που οι ίδιοι καλλιεργήσαμε).

·      Και τέλος ότι η αριστερή ιδεολογία του 2016 είναι: δουλειές, επενδύσεις, ανάπτυξη, δικαιοσύνη.

Καλωσορίζουμε τον κ. Τσίπρα στον κόσμο του ρεαλισμού. Μόνο που ανάπτυξη και μάλιστα δίκαιη, δεν έρχεται ούτε με τα «κλάματα» των υπουργών σας, ούτε με προσπάθειες παραπλάνησης των επενδυτών, ούτε με προστασία μόνο «των συμφερόντων αυτών που μας στηρίζουν».

Η «αυτογνωσία» του κ. Τσίπρα δεν είναι παρά μια ακόμα προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, τώρα που τα δύσκολα είναι για άλλη μια φορά μπροστά μας με ένα «καυτό» φθινόπωρο φόρων και εισφορών και με μια νέα φάση διαπραγμάτευσης στα εργασιακά. Είναι η προσπάθεια να μείνει στην καρέκλα εκποιώντας την ιδεολογία του, την περιουσία της χώρας του, τους πολίτες που τον στήριξαν.

Κάθε εργαζόμενος που δεν ξέρει αν θα απολυθεί ή αν θα πληρωθεί τον επόμενο μήνα, κάθε συνταξιούχος χωρίς ΕΚΑΣ, κάθε αγρότης που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, κάθε απασχολούμενος με αυξημένες εισφορές, κάθε ιδιοκτήτης που θα πληρώσει τον “καταργημένο” ΕΝΦΙΑ δεν πρέπει να ξεχνάει ένα πράγμα: Τα χθεσινά ψέματα του κ. Τσίπρα είναι σχεδιασμένα για να προετοιμάσουν ένα πράγμα. Να μπορέσει να τον κοροϊδέψει για να περάσει τα νέα μέτρα που η ανικανότητα και η αναισθησία της κυβέρνησής του, έχουν καταστήσει αναγκαία.