Τηλεόραση

Η κυβέρνηση κρίνεται για τις αποτυχίες που έχει μετά την ψήφιση του μνημονίου

«Ο κυνισμός της κυβέρνησης φάνηκε προ ημερών όταν ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως ο ελληνικός λαός ήξερε και επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα.» Δηλαδή ο κ. Σταθάκης λέει ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε να μην αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ, τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» στην τηλεόραση του ANT1.

Ο Χάρης Θεοχάρης επισήμανε πως ενώ ο ίδιος τα ανέμενε αυτά τα μέτρα, παρόλα αυτά δεν ανέμενε διατάξεις όπως αυτές που υπήρχαν στο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου 6  εξ αυτών προωθούν και ευνοούν τη φοροδιαφυγή, ενώ ευτυχώς άλλη μία, που αφορούσε τη δυνατότητα των φορολογουμένων να υποβάλλουν εκπρόθεσμες και τροποποιητικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια του ελέγχου αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Αλεξιάδη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού υπογράμμισε πως με την τελευταία διάταξη θα μπορούσε ο φορολογούμενος να μην υποβάλει καμία δήλωση και αν τον έπιαναν να υπέβαλε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και να γλίτωνε με ένα μικρό πρόστιμο. Αυτή ήταν μια διάταξη εμφανέστατα υπέρ της φοροδιαφυγής, την οποία η κυβέρνηση θα πλήρωνε, βλέποντας τα έσοδα της να πέφτουν ραγδαία, ακόμα πιο γρήγορα και από ότι τώρα.

Στη συνέχεια ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα φορολογικά έσοδα του 9μηνου παρουσιάζουν μια υστέρηση που προσεγγίζει τα 5 δις ευρώ, πράγμα που προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Αναφερόμενος στην συγκεκριμενοποίηση των συμφωνηθέντων μέτρων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού επισήμανε πως ακόμη και στις λεπτομέρειές τους γίνεται ή μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση. Συνεχίζοντας τόνισε πως δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι συνεχίζει να υπάρχει η υποχρέωση της ψήφισης των νομοσχεδίων που φέρνει η κυβέρνηση όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την υπογραφή και την ψήφιση της συμφωνίας πάει στις εκλογές και ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού με το επιχείρημα ότι θα συνεχίσει να υλοποιεί και θα διαπραγματευτεί για να κάνει το μνημόνιο καλύτερο. Όταν ακόμα και μετά τις εκλογές ο κ. Φίλης δηλώνει πως θα φέρει 4 υποθέσεις φοροδιαφυγής και θα πάρει πίσω τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Όταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης λέει ότι το ζήτημα των αγροτών είναι ακόμα ανοικτό. Όταν λοιπόν η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα από αυτά που λέει, πρέπει να κριθεί για τις αποτυχίες που έχει μετά την ψήφιση του μνημονίου. Για αυτό και η κυβέρνηση και το μνημόνιο που έφερε πρέπει να καταψηφιστούν.