Ραδιόφωνο

Η πρόταση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό οδηγεί σε μη λύση του προβλήματος – Real FM

Η κατεύθυνση της Κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό είναι απολύτως λανθασμένη. Κόβει συντάξεις από τους πολίτες με υψηλές εισφορές, κόβοντας έτσι και τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους. Οδηγεί λοιπόν με μαθηματική ακρίβεια σε μη λύση του προβλήματος δημιουργώντας αυτόματα την ανάγκη για νέα μεταρρύθμιση σε 2 χρόνια. Ας ελπίσουμε τότε να μην χαθεί η ευκαιρία για μια πραγματική μεταρρύθμιση”, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Ν. Χατζηνικολάου και στον Real FM.

Στη συνέχεια τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν εισάγει καμιά νέα ιδέα με αυτό το νομοσχέδιο καθώς παίρνει τους νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καταργώντας απλώς τις μεταβατικές διατάξεις και φέρνοντας τις αλλαγές στο 2018 από το 2030. Χάνεται έτσι η ευκαιρία για μια πραγματική μεταρρύθμιση, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, μιας μεταρρύθμισης όπως αυτή που έχουμε καταθέσει και η οποία αναπτύσσει ένα σύστημα 3 πυλώνων. Σε αυτό το σύστημα θα υπάρχει μια εθνική προνοιακού χαρακτήρα σύνταξη, συνοδευόμενη από ένα σύγχρονο σύστημα νοητής κεφαλαιοποίησης, σαν αυτά που ήδη εφαρμόζονται στην Ιταλία και στη Σουηδία, δεύτερος πυλώνας επαγγελματικών ταμείων που θα επικουρούν τον πρώτο και τρίτος πυλώνας φορολογικών κινήτρων για παροχή κινήτρων για ατομικά προγράμματα συνταξιοδότησης.

Κλείνοντας ο Χάρης Θεοχάρης επισήμανε πως η Κυβέρνηση μεταθέτοντας όλα τα προβλήματα το 2018 ομολογεί ότι δεν θα κυβερνάει ως τότε επιδεικνύοντας μια λογική «ποιος ζει – ποιος πεθαίνει».