Ραδιόφωνο

Η ταχύτητα είναι συνάμα και ποιότητα στη Δικαιοσύνη.

«Η υπόθεση της Novartis δεν έχει έρθει ως κεραυνός εν αιθρία, πρέπει επιτέλους να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό, η ταχύτητα είναι συνάμα και ποιότητα στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον news247 – 88,6 στον Στέφανο Τζανάκη και τον Γιώργο Μελιγγώνη.


Πρόσθεσε δε, πως «αυτό που έχει σημασία είναι να μην εστιάζουμε και εμμένουμε συνεχώς στη σκανδαλολογία, διότι όπως έχουμε δει και στο παρελθόν η σκανδαλολογία πλήττει το θύμα της αλλά εν τέλει πλήττει και τον θύτη. Όσο μια χώρα κοιτάζει το παρελθόν της, χάνει το μέλλον της. Τα προβλήματα του κόσμου είναι πιεστικά και ζητούν απάντηση τώρα».

Ερωτηθείς για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τις κρίσεις για μια δικογραφία η οποία ακόμη δεν έχει φτάσει στη Βουλή, ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για θεσμικό κενό που υπάρχει στη χώρα μας.

«Η χώρα δε μπορεί να συνεχίσει αν δεν συνειδητοποιήσει ότι βασικό και κύριο συστατικό της Δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών. Είναι αυτό που λέγεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν πάρει την κυβέρνηση, αλλά δεν έχουν πάρει την εξουσία. Όμως στη δημοκρατία δεν υπάρχει εξουσία. Υπάρχουν τρεις εξουσίες, είναι διακριτές και μόνον εφόσον είναι διακριτές μπορούν να υπάρχουν τα εχέγγυα διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος».