Τηλεόραση

Kανένα χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ασφαλιστικό

«Η κυβέρνηση κάνει λάθη πρώτης γυμνασίου στους υπολογισμούς των ασφαλιστικών εισφορών.Εξισώνοντας τα ποσοστά εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών με μισθωτούς και όχι τα ποσά οδηγείται σε διπλάσια επιβάρυνση του εισοδήματος των επαγγελματιών για τους οποίους δεν πληρώνονται εργοδοτικές εισφορές. Τουλάχιστον ας κάνει σωστά τους υπολογισμούς», τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β’ Αθηνών με το Ποτάμι, καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα». «Αυτή την εβδομάδα», συμπλήρωσε, «δε γίνεται διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, αλλά μόνο χαρτογράφηση, ώστε οι δεύτεροι να επανέλθουν με τις προτάσεις τους. Οτιδήποτε λέγεται από πλευράς κυβέρνησης περί σκληρής διαπραγμάτευσης, εξυπηρετεί μόνο το επικοινωνιακό της παιχνίδι».

Αναφερόμενους στους αγρότες, τόνισε ότι αυτοί είδαν να αλλάζει άρδην η ζωή τους μέσα σε ένα χρόνο: με ΦΠΑ, ασφαλιστικό και φορολογία. Ακόμα και αν δεχόταν κανείς κάποια ως σωστά, η βίαιη προσαρμογή είναι λάθος. Και αυτή η βίαιη προσαρμογή είναι αποτέλεσμα της λάθος διαπραγμάτευσης- αυτής που ουσιαστικά δεν έγινε. Αυτό που χρειάζονται οι αγρότες είναι εξωστρέφεια και συνένωση σε ομάδες των 30-50, ώστε να πετύχουν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους και μείωση του κόστους των εφοδίων.

Κατέληξε λέγονταςότι σε καμία περίπτωση δε θα δοθεί χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, αν αυτή δε φέρει ένα νομοσχέδιο που θα λύνει το πρόβλημα σε ορίζοντα τουλάχιστον δεκαετίας αν όχι εικοσαετίας.