Ραδιόφωνο

Η κυβέρνηση έχει βάλει όλα τα αυγά της σε ένα καλάθι – Realfm

“Η κυβέρνηση αυξάνει τη φορολογία σε όλα και περιμένει να έρθει ανάπτυξη. Αυτό είναι αντιπαραγωγικό και καταστροφικό”, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού  Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Real Fm και την Κάτια Μακρή. “Έχει βάλει όλα τα αυγά της σε ένα καλάθι”, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις εκκρεμότητες μεταξύ πιστωτών επεσήμανε πως υπάρχει το θέμα του ασφαλιστικού και το δημοσιονομικό κενό.

Σχετικά με το πρώτο σημείωσε πως είναι αναγκαία μια πραγματική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει σε ένα σύστημα που κατά το 50% οι εισφορές θα πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις και 50% θα πηγαίνουν σε «κουμπαρά».

Όσο αναφορά με το δημοσιονομικό κενό υπενθύμισε πως προβλέπονταν στη συμφωνία του καλοκαιριού μέτρα για το 2017 και 2018, αλλά τώρα και μετά την έκθεση της Κομισιόν, η οποία διαπιστώνει κενό στον Προϋπολογισμό του 2016, θα ζητηθούν από την Κυβέρνηση νέα πρόσθετα μέτρα και για το 2016.

Ο Χάρης Θεοχάρης σχολίασε και τα σενάρια για φορολογικό συντελεστή στο 50%, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο σε συνδυασμό με τις υψηλότατες εισφορές θα οδηγήσει πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και μισθωτούς να προσφέρουν την εργασία τους μέσω εταιρειών. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως αν ο κ. Κατρούγκαλος επιβάλει ασφαλιστικές εισφορές και στα μερίσματα όπως δήλωσε, τότε θα δούμε μαζική ίδρυση εταιρειών holding στην Κύπρο.

Έκλεισε σημειώνοντας πως με τα προβλήματα από τα capital control που φέρνει το 2015 στο 2016, με την ύφεση που θα φέρουν τα νέα μέτρα και με το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα υπό πίεση, είναι αδύνατον να δούμε ανάπτυξη το 2016.