Τηλεόραση

Κλείσιμο των Ευρωπαϊκών συνόρων θα σήμαινε νίκη των τρομοκρατών

“Οι τρομοκράτες δεν πρέπει να κερδίσουν.Tα τελευταία γεγονότα αποτελούν σημείο καμπής και για την Ευρώπη και για τον κόσμο. Δυστυχώς υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που αποσκοπούν οι Ευρωπαϊκές χώρες να κλειστούν στον εαυτό τους, να κλείσουν τα σύνορά τους. Αυτό θα αποτελέσει νίκη των τρομοκρατών”, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης  μιλώντας στην εκπομπή  MEGA Σαββατοκύριακο και στους  Ι. Χασαπόπουλο και Δ. Τάκη. Και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως “η Κυβέρνηση δεν απαντάει στο τι θα γίνει και στο πως θα αντιδράσει στην περίπτωση που η Ευρώπη κλείσει τα σύνορά της και στην περίπτωση που η Τουρκία δεν θα συνεργαστεί”.

“Μετά από όλα αυτά ο κ. Καμμένος θα πρέπει να σκεφτεί πόσο απερίσκεπτες ήταν οι παλιές του δηλώσεις περί τζιχαντιστών και τι ζητήματα μπορούν να προκαλέσουν τέτοιου είδους ανεύθυνες επικοινωνιακές τακτικές”, συμπλήρωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Κλείνοντας υπογράμμισε πως το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα. Εκτός από τις χερσαίες επιθέσεις πρέπει να προσεγγιστεί το θέμα της «αιμοδοσίας» τουISISμε ανθρώπους, χρήματα και όπλα. Το λαθρεμπόριο πετρελαίου από τη μία και το λαθρεμπόριο όπλων προς την αντίθετη κατεύθυνση πρέπει να μπουν στο κάδρο της συζήτησης. Ενώ αναφορικά με το προσφυγικό ο κ. Θεοχάρης τόνισε  ότι “η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να εισαγάγει διαδικασίες ταυτοποίησης σε συνεργασία με χώρες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες ήδη έχουν εμπειρία σε αυτό το ζήτημα”.