Τηλεόραση

Μόνοι τους διαπραγματεύτηκαν το Μνημόνιο – μόνοι τους θα το υλοποιήσουν

Ο Πρωθυπουργός σήμερα στις προγραμματικές δηλώσεις ήταν η σκιά του εαυτού του. Έλειπε η θεατρικότητα και η πίστη πίσω από τα λόγια που χαρακτήριζαν τις προγραμματικές δηλώσεις του Ιανουαρίου. Έκρυψε τα δύσκολα μέτρα πίσω από τη μνημονιακή ορολογία που έχει υιοθετήσει πλήρως. Ο Πρωθυπουργός δεν έκανε προγραμματικές δηλώσεις τετραετίας, αλλά τριμήνου θέτοντας ορόσημο την πρώτη αξιολόγηση, σχολίασε σήμερα στην εκπομπή ΕΡΤ Focus, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και βουλευτής Β’ Αθηνών Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για επενδύσεις και αυτό φυσικά δεν είναι κακό. Κακό είναι όμως, πως όταν ερωτήθηκε πριν 15 ημέρες τι είδους επενδύσεις θέλει, έβαλε τα γέλια. Ερωτηθείς για τα κόκκινα δάνεια, ο Χάρης Θεοχάρης, προέβλεψε πως, όπως και με άλλες περιπτώσεις που παλεύαμε να κρατήσουμε κάτι και στο τέλος τα χάναμε όλα (βλέπε 13η– 14η σύνταξη) έτσι και τώρα, η ρύθμιση που θα έρθει δεν θα λύνει το πρόβλημα οριστικά. Επίσης τόνισε ότι,  η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθεί έως 31/12, γιατί μετά δεν θα μπορούμε να ζητήσουμε την ελαστικότητα του Eurogroup, όταν άλλες χώρες έχουν ήδη δεχτεί κατά περίπτωση κούρεμα καταθέσεων στο εσωτερικό τους.

Έρχεται η εφαρμογή του Μνημονίου, κατέληξε, το οποίο διαπραγματεύτηκαν μόνοι τους οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μόνοι τους θα το υλοποιήσουν. Η φορολογία, οι μειώσεις στις συντάξεις, η μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και όσα μέτρα έρθουν για να κλείσουν τις «τρύπες» της εφαρμογής, θα είναι μέτρα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.