Ραδιόφωνο

Νέα Υόρκη – Cosmos 91.5 NY

Η προσφυγή στις κάλπες δεν ήταν σε καμία περίπτωση αναγκαία και αυτό επιβεβαιώνεται και από τις δημοσκοπήσεις, όπου ο ελληνικός λαός τη χαρακτηρίζει ως λάθος. Με την απόφαση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ μας πάει πίσω, ενώ εντείνονται οι κίνδυνοι για τις τράπεζες, τα προαπαιτούμενα και την επιτυχή έκβαση της πρώτης αξιολόγησης. Ήταν όμως και αναμενόμενη, καθώς η διαφορά μεταξύ λόγων και πράξεων, οδήγησε το κυβερνών κόμμα σε εσωκομματική κρίση που ανάγκασε σε παραίτηση την κυβέρνηση, δηλώνοντας την αδυναμία της, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών Χάρης Θεοχάρης στο σταθμός της ομογένειας Cosmos FM 95.1 NY.
Ο αγώνας που δίνει ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ενώ είναι φαινομενικά διμέτωπος (και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά) είναι στην ουσία μονομέτωπος: ενάντια στο παλιό, τη φαυλότητα και την ανικανότητα διακυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί, πιστά και με συνέπεια, το εγχειρίδιο του παλιού πολιτικού συστήματος: νομοθέτηση με ΠΝΠ (συχνά χωρίς αυτές να κυρώνονται), αναδρομική νομιμοποίηση αναθέσεων, κομματοκρατία, ψήφιση νομοσχεδίων μέσα σε 24 ώρες. Είναι δε ένα κόμμα το οποίο είναι πλέον κενό περιεχομένου, καθώς το πρόγραμμά του ανήκει πια εξ’ ολοκλήρου στον κ. Λαφαζάνη. Αντίθετα, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, αν και είναι ένα νέο κόμμα έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένες θέσεις σε μια σειρά από τομείς όπως η υγεία και το μεταναστευτικό, οι οποίες θα εμπλουτίζονται καθώς προχωράμε σε εκλογές. Στην παρατήρηση ότι στο ΠΟΤΑΜΙ υπάρχουν στελέχη που πριν ανήκαν σε άλλους χώρους, απάντησε ότι κανένα κόμμα δεν είναι προϊόν παρθενογένεσης, αλλά οι όποιες προσχωρήσεις και διευρύνσεις έγιναν από σοβαρά άτομα στα οποία δεν έχει κανείς τίποτα να προσάψει.
Το ΠΟΤΑΜΙ φιλοδοξεί να καταστεί ρυθμιστής της επόμενης ημέρας των εκλογών- αυτό μεταφράζεται στην τρίτη θέση και στη ενίσχυση των ποσοστών του με ταυτόχρονο ψαλίδισμα των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων.
Τέλος, σημείωσε ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ τάσσεται υπέρ της παροχής ψήφου στον απόδημο Ελληνισμό, με συγκεκριμένα στάδια υλοποίησης, ενδεχομένως και στα πλαίσια της αναθεώρησης του Συντάγματος.