Εκδηλώσεις, Συναντήσεις

Στις Βρυξέλλες και μαζί με τον Γ.Γραμματέα του ΠΟΤ

Bρέθηκα σήμερα Zurab Pololikashvili, είχαμε σειρά συναντήσεων με ευρωπαίους αξιωματούχους με στόχο την υιοθέτηση κοινών πρωτοκόλλων για τις μετακινήσεις αλλά και τη λήψη μέτρων για την ανάκαμψη του Τουρισμού. Συναντηθήκαμε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά και τον Επίτροπο για θέματα Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερο θετικό και όλοι συμφώνησαν ότι η Ευρώπη ως η πλέον ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του πλανήτη, πρέπει να δείξει την ηγετική της ικανότητα θεσπίζοντας de facto πρωτόκολλα για τις μετακινήσεις.
Σήμερα υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων σύσταση για το συντονισμό και την ομογενοποίηση δεδομένων και περιορισμών στις μετακινήσεις. Είναι ένα πολύ θετικό βήμα, ένα βήμα όμως που πρέπει να πλαισιωθεί και με ακόμη εντονότερες προσπάθειες. Η φετινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά, μια ελπιδοφόρα όμως χρονιά και μια χρονιά στην οποία θα πρέπει να ξαναδούμε τους κοινούς κανόνες για να θέσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο τουριστικό μέλλον.
Αυτό που πιστεύω και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αλλά κυρίως ως Υπουργός Τουρισμού της χώρας μας είναι ότι τώρα πρέπει να σχεδιάσουμε – με τα νέα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, με τα πιο γρήγορα και αξιόπιστα πια τεστ- τη νέα τουριστική χρονιά. Για να είναι καλύτερο το 2021 από το 2020, για να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στον Τουρισμό.