Ραδιόφωνο

Ο γόρδιος δεσμός της διαπραγμάτευσης δεν πρόκειται να λυθεί σύντομα – Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ

Δεν είμαι σε συζητήσεις ούτε με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ούτε με τη ΝΔ

«Ο γόρδιος δεσμός της διαπραγμάτευσης δεν πρόκειται να λυθεί σύντομα» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής  B’ Aθήνας στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα, εκτιμώντας ότι πριν το τέλος Φεβρουαρίου δεν αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα οι αντιπροσωπείες των θεσμών.

«Το μπαλάκι είναι στην κυβέρνηση να ξεκλειδώσει τη διαπραγμάτευση, που με ευθύνη της έχει σταματήσει μετά τα διανομή του μερίσματος στους συνταξιούχους» επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης ενώ πρόσθεσε πως «χρειάστηκε πολύ δουλειά από την κυβέρνηση για να αποκαταστήσει τις σχέσεις και πολύ φοβάμαι ότι τελικά κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα. Δε μπορεί να ρίξει το φταίξιμο σε άλλους. Το έχω πει εδώ και καιρό ότι θα αναγκαστεί σε έναν συμβιβασμό που θα μειώνει το αφορολόγητο ώστε να μπορέσει να σώσει προσωρινά τις συντάξεις».

Υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση έχει συνομολογήσει στο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου ότι δε φτάνει μόνο ο κόφτης αλλά χρειάζονται και διαρθρωτικά μέτρα. Στο σχετικό κείμενο υπάρχει και η υπογραφή του κ. Τσκαλώτου. Ακολουθούμε έναν δρόμο που δε βγαίνει. Έχουμε μπει στην μέγγενη της διαχρονικής ανικανότητας των ελληνικών κυβερνήσεων και της ιδεοληψίας των σκληρών γερακιών της ΕΕ».

Τόνισε δε ότι «για να βελτιώσουμε τη θέση μας στη διαπραγμάτευση πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα με τα εσωτερικά συμφέροντα. Να μην ζητάμε αλληλεγγύη με όρους ηθικής αλλά με όρους αποτελεσματικότητας».

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως «το πολιτικό κουτσομπολιό δε βοηθάει κανέναν. Δεν είμαι σε συζητήσεις ούτε με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ούτε με τη ΝΔ. Σημασία έχει να βρούμε ένα διαφορετικό αφήγημα. Να εξασφαλίσουμε ένα 2% του ΑΕΠ και να το κατευθύνουμε στην ανάπτυξη. Με όσες δυνάμεις έχω, προσπαθώ να σπρώξω τον δημόσιο διάλογο προς τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε για να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της κρίσης».