Ανακοινώσεις

Η καθαγιασμένη Αμυγδαλέζα του ΣΥΡΙΖΑ

Ουδείς μπορεί να διαφωνήσει με τους ποιητικούς βερμπαλισμούς του κ. Τόσκα ότι «δεν υπάρχουν καταραμένοι τόποι αλλά καταραμένες συνθήκες», κατά την επίσκεψή του στο «νέο» κέντρο προσφύγων στις Αχαρνές.

Από την εγκληματική ολιγωρία στη διαχείριση του Προσφυγικού δημιουργούνται δυσεπίλυτα προβλήματα μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις πρόχειρα και αποσπασματικά, αφήνοντας ΜΚΟ και «αλληλέγγυους» να δρουν κατά το δοκούν.

Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα τρέχει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας στο Ωραιόκαστρο να ενημερώσει τον Δήμο και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους ίδιους που η κυβέρνηση καθύβριζε και συκοφαντούσε επί μια εβδομάδα ως ακροδεξιούς.

Επισημαίνουμε από καιρό ότι στο φλέγον ζήτημα του Προσφυγικού απαιτείται συνεννόηση και ενημέρωση, καθώς ως γνωστόν «κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν». 

Ας καταλάβει η κυβέρνηση πως δεν ηγείται μη κυβερνητικής οργάνωσης αλλά κράτους, το οποίο πρέπει συντεταγμένα και οριζόντια να εξυπηρετεί και τις ανάγκες των πολιτών του και της κοινωνίας.