Ραδιόφωνο

Ο προϋπολογισμός του 2016 είναι κουρελόχαρτο – ΣΚΑΙ 100,3

Κουρελόχαρτο χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2016 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή.”Με ύφεση για το 2016 προβλέπουν αύξηση των φορολογικών εσόδων,κάτι το οποίο δε γίνεται. Με τα νούμερα που ήδη ξέρουμε μέχρι τώρα για το 2015, είχαμε αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, αύξηση κατανάλωσης και μείωση εσόδων. Αυτό συνεπάγεται ότι έχει αυξηθεί η φοροδιαφυγή και είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Στον Προϋπολογισμό του 2016 η κυβέρνηση έχει προβλέψει κάτι πάνω από 300 εκ. ευρώ για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, ενώ προβλεπόταν 900 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2015. 600 εκατομμύρια εξαφανίστηκαν και κανένας δεν έχει δώσει μια εξήγηση γιατί συνέβη αυτό. Ας ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει”,συμπλήρωσε.

«Για το σκάνδαλο της τιμής των τραπεζών δε μιλάει κανείς»υπογράμμισε ο κ.Θεοχάρης. «Με 0,30 € η τιμή της Eurobank στην προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να γίνει εξεταστική Επιτροπή – τώρα την αγόρασαν με 0,01 €, και μάλιστα έχοντας καταθέσει τροπολογία με την οποία το ΤΧΣ ήταν υποχρεωμένο να δεχτεί οποιαδήποτε τιμή από το βιβλίο προσφορών. Είναι σαν να περνούσαμε πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για το Ελληνικό νόμο με τον οποίο να υποχρεώναμε το ΤΑΙΠΕΔ να δεχτεί οποιαδήποτε προσφερόμενη τιμή για αυτό. Το δημόσιο στο ζήτημα των ανακεφαλαιοποίησεων των τραπεζών έχει ήδη γράψει ζημιά 40 δις €”. Και συνέχισε λέγοντας ότι έχει ζητήσει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων να προσκληθεί το ΤΧΣ για σχετική ενημέρωση και υπενθύμισε ότι έχει καταθέσει Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου για να λάβει  το κοινοβούλιο την έκθεση του ανεξάρτητου χρηματοοικονομικού συμβούλου του ΤΧΣ στη διαδικασία του βιβλίου προσφορών.

Κλείνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού τόνισε πως «το καλοκαίρι το Ποτάμι ψήφισε τη συμφωνία για να μείνει η χώρα στην Ε.Ε., αλλά και για να έχει  η κυβέρνηση  την απαραίτητη συναίνεση για να την εφαρμόσει γρήγορα και να επιστρέψουμε επιτέλους στην ανάπτυξη, βάζοντας τάξη και δίνοντας το σήμα ώστε να επιστρέψουν τα χρήματα από τα «στρώματα» και οι επενδυτές από το εξωτερικό. Αλλά το ότι ψηφίσαμε δε σημαίνει ότι δε ζητάμε δικαιοσύνη στο περιεχόμενο: Αν πρέπει να εξοικονομήσουμε 1,8 δις από το ασφαλιστικό, να περικόψουμε από αυτούς που δεν έχουν πληρώσει ανάλογες εισφορές και όχι από αυτούς που πλήρωσαν»,κατέληξε.