Ραδιόφωνο

Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη στο QE – Alpha 989

«Η κυβέρνηση έχει σηκώσει τον πήχη πολύ ψηλά, ενώ ο πραγματικός στόχος είναι η ποσοτική χαλάρωση και όχι το χρέος. Τα όπλα που έχει στη διάθεσή της είναι λίγα, ενώ αυτό που μπορεί να φέρει μια λύση είναι το ΔΝΤ. Στην πράξη ελπίζουμε να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Alpha 98.9 και στην Γιάννα Παπαδάκου.
«Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα πραγματοποιείται το συνέδριο του Economist στην Φρανκφούρτη με τη συμμετοχή των παικτών που επηρεάζουν την ελληνική υπόθεση», πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Εκτίμησε δε ότι «αναμένεται να βρεθεί ένας συμβιβασμός, ο οποίος εάν όλοι δείξουν καλοπροαίρετη διάθεση δε θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην οικονομία. Όμως οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν με ορίζοντα τον Αύγουστο του 2018 που λήγει το πρόγραμμα».

Ερωτηθείς για τη νέα πρόταση για την οικονομία που παρουσίασε με τους κυρίους Χριστοδουλάκη και Νεκτάριο, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι είναι η μόνη ελληνική εναλλακτική πρόταση που έχει ακουστεί, η οποία ικανοποιεί και τα κριτήρια για το χρέος που θέτουν οι δανειστές.

Και ανέφερε επιγραμματικά στους τρεις άξονες της πρότασης:  «Το 2% του πλεονάσματος να κατευθυνθεί στις επενδύσεις ώστε να στηριχτούν οι πολίτες με εισοδήματα και όχι με επιδόματα, ένα ασφαλιστικό περιβάλλον με μειωμένες εισφορές στο 12% και μείωση φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων».

«Στόχος ήταν να φύγουμε από την γκρίνια και να γίνουμε συγκεκριμένοι. Με αυτή την πρόταση πετύχαμε και τα δύο»

κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.