Συναντήσεις

Στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που αναγνώρισε τη σημασία του τουρισμού από την πρώτη κιόλας στιγμή. Και αυτό φαίνεται και από τη συνεργασία που έχουμε με τον Τομεάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Αλέξανδρο Θάνου, ο οποίος είναι συνεχώς ενεργός και στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και σε όλες τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού. Ο τουρισμός χτίζεται με δουλειά. Και τη δουλειά αυτή, με τη συνεπικουρία του Υπουργείου Τουρισμού, όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, κυρίως την κάνει ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος είναι αεικίνητος.
Θέλω να επισημάνω την σημασία του τουρισμού για τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού. Και για αυτό ξεκίνησα το «μαραθώνιο» των διεθνών επαφών που έκανα από τις χώρες, οι οποίες «τροφοδοτούν» τη Βόρεια Ελλάδα, όπως είναι η Ρουμανία, η Σερβία, η Πολωνία, η Ρωσία κ.ά.
Ενημέρωσα ακόμη τον Περιφερειάρχη, για το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν οι τουρίστες από το εξωτερικό για να έρθουν στη χώρα μας, αλλά ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και τις παραλίες της.
Επίσης, φέτος έχουμε αξιοποιήσει πολύ περισσότερα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας σε σύγκριση με ό,τι είχε γίνει πέρσι. Είχαμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε πολύ περισσότερες πύλες και είμαστε συνεχώς εδώ, καθημερινά, σε μία προσπάθεια να επιλύσουμε ζητήματα και να επεκτείνουμε ωράρια, περιοχές και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται.
Είμαστε ασφαλείς. Από τους ελέγχους που πραγματοποιούμε -ειδικά στα χερσαία σύνορα- έχουμε μια θετικότητα της τάξης του 5/‰ (πέντε τοις χιλίοις). Δηλαδή, μια πολύ μικρή θετικότητα και σίγουρα πολύ μικρότερη και από την υπόλοιπη χώρα μας. Πρέπει να διατηρήσουμε το μήνυμα της τήρησης των μέτρων και του εμβολιασμού. Τα δεδομένα της χώρας μας ανά περιφερειακή ενότητα είναι γνωστά στους τουρίστες. Έχουμε φτιάξει σχετικό χάρτη, ο οποίος είναι και στην αγγλική γλώσσα και, συνεπώς, αυτό αποτελεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας. Το γεγονός της προόδου των εμβολιασμών και της μεγάλης μας προθυμίας θα είναι και το δυνατό μας «εργαλείο».