Ραδιόφωνο

Αναγκαία η ριζική επανίδρυση του Ποταμιού – ΣΚΑΙ 100.3

Ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Ημερολόγιο» του Παύλου Τσίμα στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε για το θέμα της παραίτησής του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού πως στο Συνέδριο εξέφρασε τις διαφωνίες του για την πολιτική στάση και κυρίως για τη στρατηγική της ηγεσίας και μάλιστα σε αυτά πολλοί σύνεδροι εξέφρασαν την συμφωνία τους. “Πολλοί και εγώ μαζί, πιστεύουμε πως μια στροφή είναι αναγκαία για να επιβιώσει το Κίνημα”, σημείωσε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Υπογράμμισε πως πιστεύει στην ανάγκη ύπαρξης του Ποταμιού. «Χρειάζονται αλλαγές και πρωτοβουλίες ώστε να επανασυνδεθεί με την κοινωνία και να εκπροσωπήσει ξανά αυτήν την κοινωνική ανάγκη που γέννησε το κίνημα πριν 2 χρόνια».

Τόνισε δε, πως λόγω της μείωσης της απήχησης του Ποταμιού στην κοινωνία και για να ανακοπεί η πτωτική του πορεία είναι αναγκαία η ριζική επανίδρυση του κόμματος, η αύξηση της συλλογικότητας και της δημοκρατικότητάς του, πράγματα που δεν αποτυπώθηκαν στο ψηφισθέν καταστατικό. Συνέχισε εκφράζοντας την ανάγκη για κινητοποίηση των ενεργών πολιτών του χώρου ώστε να αιμοδοτηθούν ξανά οι δυνάμεις του Ποταμιού επί τη βάσει ενός νέου σχεδίου επανεκκίνησης για τη χώρα.

Αναφορικά με το θέμα των συνεργασιών, ο Χάρης Θεοχάρης, υποστήριξε πως πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα συνεννόησης των κομμάτων του Κέντρου, ενώ οποιαδήποτε συζήτηση για ενιαίο μεταρρυθμιστικό και ορθολογικό πόλο με τη συμμετοχή των φορέων όλων των φασμάτων θα πρέπει να γίνει μετεκλογικά. Σημείωσε δε πως είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ποιες είναι οι δυνάμεις του λαϊκισμού και ποιες του ορθολογισμού, υπογραμμίζοντας πως μόνο με τις τελευταίες μπορεί να υπάρξει συνεννόηση.