Συναντήσεις

Συνάντηση με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαμοθράκης

Με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της Σαμοθράκης κ. Γιάννη Γλήνια, το νέο Δήμαρχο κ. Νίκο Γαλατούμο και με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της Σαμοθράκης κ. Γιάννη Γλήνια, το νέο Δήμαρχο κ. Νίκο Γαλατούμο και με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και συζητήσαμε τρόπους αναστροφής του κλίματος που δημιουργήθηκε με τα προβλήματα ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη θωράκισης του τουρισμού και ενίσχυσης της προβολής του νησιού.
Έχουν ήδη αναληφθεί και θα συνεχισθεί δέσμη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση της τουριστικής εικόνας της Σαμοθράκης στη Ρουμανία, αλλά και σε άλλες αγορές για την προσέλκυση τουριστών τα επόμενα δύο χρόνια.
Στο πλαίσιο αυτό έτυχε ήδη θετικής ανταπόκρισης από influencers το δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες ο ΕΟΤ Ρουμανίας και θα οργανωθεί επίσκεψη στο νησί Ρουμάνων bloggers με σκοπό τη τόνωση της τουριστικής προβολής της Σαμοθράκης.
Μετέφερα ήδη σε συναρμόδια υπουργεία τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί, ώστε να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν λύσεις που θα συμβάλουν στην ταχύτερη αποκατάσταση της εικόνας του νησιού.
Και θα στηριχθούν οι πρωτοβουλίες των εκπροσώπων του νησιού, που αφορούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που θεωρείται κρίσιμο και καθοριστικό για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της Σαμοθράκης.
Από την πλευρά τους οι εκπροσώποι του νησιού με ευχαρίστησαν για την κινητοποίηση που επέδειξε το Υπουργείο από την πρώτη στιγμή και με κάλεσαν να επισκεφθώ τη Σαμοθράκη ώστε με την παρουσία μου να συνδράμω στις δράσεις που προγραμματίζονται.