Υπουργείο Τουρισμού

Παρέμβαση Υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη στη συνεδρίαση του Θεματικού Τομέα Τουρισμού της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ

Βασικός μας στόχος είναι να κάνουμε τη χώρα προορισμό 12 μηνών.
Φέρνουμε τα DMMO’s, που είναι μια πραγματική καινοτομία. Το στίγμα της περιφερειακής ανάπτυξης, της πολυκεντρικής ανάπτυξης θα δοθεί με τη δυνατότητα να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας. Να σταματήσουμε να κάνουμε βραχυπρόθεσμες αλλαγές, να έχουμε συμφωνήσει όλοι ποια προϊόντα πουλάμε και ποια είναι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Η δεύτερη τομή που κάνουμε είναι η ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού. Δε μπορούμε να συνεχίσουμε με το υπάρχον μοντέλο. Δημιουργήσαμε ένα μοντέλο το οποίο θα συνενώσει την κοινωνική και στρατηγική αναπτυξιακή πολιτική από το Υπουργείο, την τοπική κοινωνία από την ΚΕΔΕ και τους Δήμους και την επενδυτική λογική που χρειάζεται να υπάρχει μέσω της συμμετοχής και της επένδυσης σε αυτόν το φορέα του υπερταμείου. Με αυτόν τον τρόπο συμπεριλαμβάνουμε και τους τρεις άξονες: την κοινωνική πολιτική, τη στρατηγική μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, το επενδυτικό κομμάτι και την τοπική κοινωνία.