Τηλεόραση

Συνέντευξη στην εκπομπή “Πρωινή Ανάγνωση” στο κανάλι της Βουλής

Να ξανασυνδεθεί η πολιτική με την κοινωνία

«Οι αντιδράσεις στην απόφαση του ΣτΕ για την παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων μετά από μια πενταετία καταδεικνύει τη λανθασμένη βάση πάνω στην οποία διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, στον Γιώργο Γαβαλά και την Κέλλυ Κοντογεώργη. «Για τις περίφημες λίστες υπάρχει πολύ μικρή εισπρακτική ικανότητα, όπως έδειξαν και τα στοιχεία που έδωσε η υφυπουργός Οικονομικών», τόνισε ο κ. Θεοχάρης, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα τίθεται το θέμα στη σωστή του βάση, καθώς μέχρι πρότινος ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε πως η είσπραξη είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης.

Εκτίμησε δε ότι επέρχεται μια ομαλότητα παρά τις απανωτές ήττες της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση και πως είναι εφικτό να βγούμε στις αγορές και εντός του 2017: «Σημασία, όμως, έχει να περιγράψουμε και το στρατηγικό σχέδιο για το πώς θα βγούμε στις αγορές. Θα ήταν παρακινδυνευμένο να επιχειρηθεί έξοδος άμεσα γιατί μια αποτυχία σε αυτό το εγχείρημα θα μας πήγαινε πίσω ακόμη περισσότερο».

Ερωτηθείς για την παρουσία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι το ζητούμενο είναι να ξανασυνδεθεί η πολιτική με την κοινωνία, όχι οι αποχωρήσεις ή οι προσχωρήσεις προσώπων σε πολιτικές παρατάξεις.