Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα επίσκεψης Χ.Θεοχάρη στην Washington (USA)

Τετραήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον (26-29 Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Χάρης Θεοχάρης, προκειμένου να έχει σειρά επαφών με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, ενώ παράλληλα θα παραστεί ως κεντρικός ομιλητής προσκεκλημένος διακεκριμένων διεθνών ινστιτούτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης πρόκειται να συναντηθεί με τηνκ. Νίκη Τσόγκαμέλος των επιτροπών Φυσικών Πόρων και Ενόπλων Δυνάμεων και τονκ. Γκας Μπιλιράκηπρόεδρο της Επιτροπής για την Ελλάδα και την Ελληνο-Ισραηλινή Συμμαχία και μέλος των επιτροπών Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

Επίσης, θα συναντηθεί με τηνκ. Ντίνα Τίτουςμέλος των επιτροπών Μεταφορών και Υποδομών, τονκ. Τζων Σαρμπάνη μέλος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου, τονκ. Λη Ζελντίνμέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, τονκ. Σκοτ Σιλέρπρώην Υφυπουργό για την Ενεργειακή Πολιτικήκαι τονκ. Λίμπαϊ Μαρκ επικεφαλής του State Department  για τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο πρόγραμμα του κ. Θεοχάρη περιλαμβάνονται ομιλίες σε σημαντικά ινστιτούτα και think tanks που διαμορφώνουν την αμερικανική πολιτική, όπου για πρώτη φορά φιλοξενείται Έλληνας πολιτικός:

-ΣτοCarnegie Endowment for International Peace,ένα από τα τρία πιο σημαντικά σε επιρροή ινστιτούτα στον κόσμο,  ο κ. Θεοχάρης θα μιλήσει για την Προσφυγική Κρίση.

-ΣτοRand Corporation- International,κέντρο για την αμερικανική και διεθνή οικονομική πολιτική, ο κ. Θεοχάρης θα μιλήσει για τη σημασία της Διαφάνειας και της Χρηστής Οικονομικής Διαχείρισης στην Κυβέρνηση.

-ΣτοNESA Center for Strategic Studies,δεξαμενή σκέψης του Αμερικανικού Πενταγώνου, ο κ. Θεοχάρης θα μιλήσει για τις επιπτώσεις της Προσφυγικής Κρίσης σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο κ. Θεοχάρης θα πραγματοποιήσει ομιλία και στοAmerican-Hellenic Institute (AHI), το οποίο συνιστά το επίσημο λόμπι της Ελλάδας στις ΗΠΑ, και θα συναντηθεί με μέλη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου με αντικείμενο τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και την αποτελεσματικότερη προώθηση των ελληνικών συμφερόντων.