Τηλεόραση

Συνέντευξη στο κανάλι “Δέλτα Έβρου”

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ

Η κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει πολύ δύσκολες αποφάσεις, καθώς από την φοροκαταιγίδα που εξαπέλυσε το προηγούμενο διάστημα το λεγόμενο «λίπος» έχει τελειώσει, ενώ ο κύριος όγκος των φόρων είναι μπροστά μας.

Ακόμη και αν οι φορολογούμενοι καταφέρουν να ανταποκριθούν στον ΕΝΦΙΑ ή στο φόρο εισοδήματος, τα χρήματα αυτά θα λείψουν από τον ΦΠΑ λόγω της μειωμένης κατανάλωσης. Οι φόροι είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Είτε θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, είτε η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει διορθωτικά μέτρα με νέες μειώσεις σε εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, ακόμη και με απολύσεις.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν αποδείξει στην πράξη ότι ακολουθούν την ίδια πολιτική. Αυξάνουν τους φόρους και χτυπούν τους ίδιους και τους ίδιους, αυτούς που πληρώνουν, αυτούς που δηλώνουν, όχι αυτούς που φοροδιαφεύγουν.

Στη Δημοκρατική Ευθύνη πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσει η ίδια αδιέξοδη πολιτική που έρχεται να χρησιμοποιήσει το κράτος ως λάφυρο, με υπουργούς και πολιτικό προσωπικό να διαφεντεύουν το Δημόσιο.

Υπάρχει εναλλακτική διαδρομή με 20% φόρο στα φυσικά πρόσωπα, 20% φόρο στις εταιρίες, 20% ΦΠΑ, σε ένα κράτος 5 χιλιάδων υπαλλήλων στη διοίκηση και με το υπόλοιπο Δημόσιο χειραφετημένο από τους πολιτικούς, τη σπατάλη τους και τη διαφθορά τους.