Ραδιόφωνο

Συνέντευξη στον Αθήνα984 – Χρέος, Χουλιαράκης

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Χάρη Θεοχάρη στον Ρ/Σ Αθήνα 984 και τον Ηλία Κανέλλη: 

«Αν δε μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό στην κυβέρνηση να σηκωθούν και να φύγουν»

δήλωσε σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Αθήνα 984 ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

«Στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο δε μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί έχουν το μνημόνιο, στο χρέος δε μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί διαφωνεί ο Σόιμπλε, στο πεδίο της διαφθοράς και των ΜΜΕ δε μπορούν να βάλουν τάξη γιατί δήθεν δεν τους αφήνουν οι δικαστές» επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης. Τόνισε δε ότι «το μόνο που έχει να πει αυτή η κυβέρνηση είναι ότι κάποιοι άλλοι φταίνε που δεν εφαρμόζει το πρόγραμμά της, οπότε είναι μια άχρηστη κυβέρνηση».

Για το ζήτημα του χρέους σημείωσε ότι «έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης, δεν έχει δίκιο ο κ. Τσίπρας, ο οποίος το έχει χρησιμοποιήσει ως ένα πολιτικό παιχνίδι», ενώ πρόσθεσε ότι «το χρέος έχει τη σημασία του, αλλά πιο σημαντικά είναι η γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης, να μην υπάρχει στη χώρα αλλαγή του φορολογικού κανονιστικού πλαισίου κάθε τρεις και έξι μήνες, να μην υπάρχει η γραφειοκρατία και η διαφθορά, η οποία αυξάνει τα κόστη γεωμετρικά για οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα».

Παρατήρησε επίσης ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει και λένε πράγματα που έλεγε τα προηγούμενα χρόνια η σημερινή αντιπολίτευση. Σημείωσε ενδεικτικά ότι «ο κ. Παπαδημούλης με διάφορες δηλώσεις κινείται προς την κατεύθυνση, συμμερίζεται την άποψη, ότι και όλο το χρέος να μας χαρίζανε πάλι θα το δημιουργούσαμε αν δεν κάνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές».