Ραδιόφωνο

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά”

Σημεία από τη συνέντευξη του Χάρη Θεοχάρη στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 και τη Μαριάννα Πυργιώτη:

«Η κυβέρνηση με τον νόμο Παππά πέρασε μια πολύ μεγάλη κρίση, η οποία συνεχίζεται με την τροπολογία που έρχεται στη Βουλή.

Η κυβέρνηση υποβάλλει τους δικαστικούς σε καψώνι, να πάνε στις εφορίες, να περιμένουν στην ουρά, να πληρώσουν πρόστιμο για την τροποιητική δήλωση επιστροφής των αναδρομικών που τους κόβουν. Αυτά τα πράγματα είναι προφανές  ότι δεν είναι τυχαία, μία εβδομάδα πριν και μία μετά την απόφαση του ΣτΕ, ασχολείται η Γενική Γραμματεία Εσόδων με τα αναδρομικά των δικαστών.

Τα ταμεία καταρρέουν με πρώτο τον ΟΑΕΕ, περίπου ένα δισ. ευρώ συντάξεων από αιτήσεις συνταξιοδότησης δε μέτρησε στο έλλειμμα του 2015 για να μπορέσει να βοηθηθεί η κυβέρνηση από τηEurostat.

Τα χτυπήματα θα είναι απανωτά.

Η ΔΕΗ έχει πάρα πολλά προβλήματα, δανείζεται στην πραγματικότητα από τις βιομηχανίες ξεπουλώντας σε αυτές ηλεκτρικό ρεύμα με αντάλλαγμα μεγάλες προκαταβολές γιατί δεν έχει ρευστότητα να προχωρήσει στο 2017.

Είναι ένας μίζερος κύκλος που θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή. Κατά την άποψή μου κομβικό σημείο είναι η ανικανότητα του κράτους να καταπολεμήσει τη διαφθορά, η πλήρης υποταγή της νομοθετικής εξουσίας στον πρωθυπουργό, ο οποίος θέλει να χειραγωγεί και τη Δικαιοσύνη».