Ανακοινώσεις

Τα 9 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα

Ούτε τον ιερό χώρο της Ακρόπολης δε σεβάστηκε ο πρωθυπουργός που επιδόθηκε στο γνωστό του ρόλο: Να πει ψέματα στον ελληνικό λαό.

Τι μας είπε  χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας;

Μίλησε για αποκατάσταση του επιτελικού ρόλου του Δημοσίου στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Ξέχασε ότι με το νέο Ταμείο που ψήφισε η κυβέρνηση, μειώνεται ο ρόλος του Ελληνικού Δημοσίου στη χάραξη επενδυτικής πολιτικής η οποία περνάει πλέον σε ευρωπαϊκή κηδεμονία.

Μίλησε για μείωση των ιδιωτικών επενδύσεων από το 2009 έως το 2015 κατά 67%. Ξέχασε ότι μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2016( κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου ήταν -6,8%.

Μίλησε για την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Έλληνες επενδυτές στην εγχώρια οικονομία. Ξέχασε ότι από την επιβολή των capital controls και έως τον Απρίλιο οι καταθέσεις των Ελλήνων στα τραπεζικά ιδρύματα μειώθηκαν περαιτέρω κατά 2%, και αφού είχαν ήδη μειωθεί κατά 25% το 10μηνο πριν την επιβολή τους.

Μίλησε για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Ξέχασε ότι κατάφερε η κυβέρνηση με την πολιτική της να εξαϋλώσει τις μετοχικές αξίες των τραπεζών και μαζί με αυτές και την περιουσία του Ελληνικού λαού μέσω της συμμετοχής του ΤΧΣ σε αυτές.

Μίλησε για ένα νέο αναπτυξιακό νόμο που στηρίζεται στις φοροαπαλλαγές και όχι στις επιδοτήσεις. Ξέχασε ότι η κυβέρνησή του είναι αυτή που έχει φέρει 3 απανωτές φορο-επιδρομές στις ελληνικές επιχειρήσεις και στα ελληνικά νοικοκυριά από τον Αύγουστο του 2015 έως και σήμερα.

Μίλησε για την μελλοντική ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕ. Ξέχασε ότι ο ΕΕΣΣΤΥ παρουσίαζε αυξημένες ζημιές 5,6 εκ. ευρώ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά από το καταστροφικό πρώτο τρίμηνο του 2016 που τις στοίχισε πάνω από 2,5 εκ. Ευρώ, πιθανώς θα περάσει ξανά σε ζημιές το 2016.

Μίλησε για 13 δις ευρώ που θα πέσουν στην οικονομία ως το 2021. Ξέχασε ότι ο αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης δίνει μόλις 670 εκ. ευρώ τα επόμενα 6 χρόνια και με ένα άρθρο αλλάζει τους όρους πληρωμής των 4 δις που είναι σε εκκρεμότητα από τους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους. Ο Πρωθυπουργός επιμένει να παρουσιάζει έναν αναπτυξιακό νάνο ως έναν από τους πυλώνες της επενδυτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Μίλησε για έργα προϋπολογισμού 5 δις ευρώ την επόμενη 5ετία, δηλ κατά μέσο όρο 1 δις ευρώ το έτος. Ξέχασε ότι  οι βιώσιμοι ρυθμοί ανάπτυξης απαιτούν οι επενδύσεις στη χώρα να αντιπροσωπεύουν το 18% του ΑΕΠ από 11% που είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει 12,7 δις ευρώ πρόσθετων επενδύσεων κάθε έτος.

Μίλησε για εθνικό στόχο με ορίζοντα το 2021 την ανάκτηση της εργασίας και τη μείωση της ανεργίας στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα. Ξέχασε ότι οι μισές από τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν 2016 ήταν μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, και η πλειοψηφία αυτών στον εποχικό κλάδο του τουρισμού.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε τη μνήμη του Πρωθυπουργού και στην επόμενη επικοινωνιακή φιέστα που θα οργανώσουν οι συνεργάτες του να είναι πιο καλά διαβασμένος. Γιατί και τα ψέματα κ. Τσίπρα θέλουν καλύτερη προετοιμασία ….