Ανακοινώσεις

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εκθέτουν τον Πρωθυπουργό

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από την ανάρτηση του κ. Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μιλούσε για καταστροφολόγους επικαλούμενος άρθρο των Financial Times για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, και οι συνέπειες των περσινών πειραματισμών του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνονται στους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς της ΕΛΣΤΑΤ.

Οι «καταστροφολόγοι» του χθες- πάντα κατά τον πρωθυπουργό – αποδεικνύονται ρεαλιστές του σήμερα και ο επικοινωνιακός λαϊκισμός της κυβέρνησης για άλλη μια φορά εκτίθεται από τα δεδομένα της πραγματικής οικονομίας.

Το κόστος της πειραματικής παράστασης των κυβερνώντων αποτυπώνεται στους εθνικούς λογαριασμούς, υπογραμμίζοντας πως η εμπιστοσύνη στην οικονομία κτίζεται με προσπάθεια και χρόνο, ενώ η απαξίωση συντελείται και τροφοδοτείται από τα ψέματα και τον λαϊκισμό.

Η ύφεση για το Α και Β τρίμηνο του έτους είναι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ βαθύτερη (-1% και -0,9% αντίστοιχα). Ταυτόχρονα κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης των μικρομεσαίων εισοδημάτων η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών συνεχίζει να μειώνεται, με το 2ο τρίμηνο του έτους να εμφανίζει μάλιστα έντονα πτωτικές τάσεις (-1,7%). Τέλος, η εικόνα διάψευσης των διακηρύξεων του εξωστρεφούς οικονομικού μοντέλου, μετά τα ανησυχητικά στοιχεία για τον τουρισμό, έρχεται να συμπληρωθεί από τη συνεχιζόμενη μείωση των εξαγωγών (-11,5% το Α΄ τρίμηνο του 2016, -11,4% το Β τρίμηνο του 2016).

Ας αφήσει το κυβερνητικό επιτελείο τις επικοινωνιακές εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ας επικεντρωθεί στα πραγματικά αναπτυξιακά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας.