Άρθρα

Θεοχάρης: Οι 3 πυλώνες του προγράµµατος της Ν.∆. για την Ελλάδα του αύριο

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στα parapolitika.gr 

Θα συνιστούσε επίδειξη υποκρισίας εκ µέρους µου εάν δεν παραδεχόµουν ότι βρισκόµαστε σε προεκλογική περίοδο – ασχέτως εάν δεν έχει προσδιοριστεί ακόµη η ηµεροµηνία της διεξαγωγής τους. Την ίδια στιγµή, όµως, θα αδικούσα οποιαδήποτε αναφορά στο πρόγραµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας εάν το παρουσίαζα -έστω και στις πιο αδρές γραµµές του- σαν «προεκλογικό».

Για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και για κάθε στέλεχος της παράταξής µας, οι επικείµενες εθνικές εκλογές είναι ακόµα ένας σταθµός σε έναν ευρύτερο, µακρόπνοο σχεδιασµό. Ο οποίος χαρακτηρίζεται από την επιδίωξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, φέρει ξεκάθαρα αναπτυξιακό πρόσηµο, κυρίως όµως διαπνέεται από την πρόθεση να µεγιστοποιήσουµε το αίσθηµα αξιοπρέπειας του Ελληνα πολίτη στη σχέση του µε το κράτος και την κυβέρνηση.  Θέτει σε προτεραιότητα το µέλλον της πατρίδας, τις µακροπρόθεσµες προοπτικές ευηµερίας του ελληνικού λαού, αντί να εστιάζει αποκλειστικά στη δεδοµένη εκλογική αναµέτρηση. Εποµένως, όταν µιλάµε για το πρόγραµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας, κατ’ ουσίαν αναφερόµαστε στους πυλώνες και τη φιλοσοφία µας, το όραµά µας για την Ελληνίδα και τον Ελληνα στα χρόνια που έρχονται.

Υπ’ αυτό το πρίσµα, η θεµελιώδης τριάδα των αξόνων βάσει των οποίων χαράσσεται η στρατηγική της Νέας ∆ηµοκρατίας είναι:

α) η αύξηση του εισοδήµατος για µισθωτούς και συνταξιούχους,

β) η αναβάθµιση και ο εξορθολογισµός των παροχών υγείας και κοινωνικής ασφάλισης,

καθώς επίσης γ) η δραστική παρέµβαση στο ζήτηµα της στέγασης, το οποίο απασχολεί και προβληµατίζει µεγάλο κοµµάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Eiδικά γι’ αυτό το θέµα, τα µέτρα που έχει σχεδιάσει και δροµολογεί ήδη η Νέα ∆ηµοκρατία αποσκοπούν στο να καταστήσουν, άµεσα και ουσιαστικά, πιο προσιτή τη στέγη σε περισσότερους Ελληνες – και ιδιαίτερα τους νεότερους συµπολίτες µας. Συγκεκριµένα, η κυβέρνηση εφαρµόζει τη νέα, σύγχρονη στεγαστική πολιτική της µε χειροπιαστές διευκολύνσεις άµεσης ενέργειας, όπως π.χ. τα χαµηλότοκα (και άτοκα για τους τρίτεκνους) δάνεια για την αγορά πρώτης κατοικίας από νέους και νεαρά ζευγάρια έως 39 ετών. Επιπλέον, διευκολύνεται η διαδικασία επιδότησης για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθµιση υπαρχουσών κατοικιών, ενώ, φυσικά, παρατείνεται η αναστολή του ΦΠΑ για τις καινούργιες οικοδοµές έως το τέλος του 2024. Βέβαια, ίσως η πιο χαρακτηριστική οικονοµική παρέµβαση της Νέας ∆ηµοκρατίας, µια αλλαγή που αφορά το εισόδηµα εκατοµµυρίων Ελλήνων, είναι η αύξηση -και δη κατά 7,75%- στις συντάξεις. Μάλιστα, η αύξηση της µηνιαίας σύνταξης, σε συνδυασµό µε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ωφελεί διπλά την πλειονότητα, σχεδόν, των συνταξιούχων. Τα µέτρα που λαµβάνει η Νέα ∆ηµοκρατία και που εντάσσει στον ευρύτερο σχεδιασµό της είναι εκατοντάδες και συνιστούν την πλέον πειστική απόδειξη ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαθέτει ακαριαία αντανακλαστικά και λύνει προβλήµατα – συχνά δείχνοντας το καλύτερο παράδειγµα στην Ενωµένη Ευρώπη.

Τόσο ξεκάθαρα, τόσο ειλικρινά και έντιµα στεκόµαστε απέναντι στον ελληνικό λαό. Στα συνθήµατα και τα λόγια των άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.∆. απαντούν, απλώς, µε έργα και απτά αποτελέσµατα.