Ανακοινώσεις

Το αποτέλεσμα του Eurogroup είναι η συνέχεια της αβεβαιότητας

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η αβεβαιότητα έχει αρθεί και μπορούν να έρθουν επενδύσεις, ενώ στην πραγματικότητα με αυτή τη συμφωνία η διευθέτηση του χρέους αναβάλλεται έως το 2018 και ο ρόλος του ΔΝΤ δεν αποσαφηνίζεται» δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84»  και στη Νόνη Καραγιάννη.

Επιπλέον πρόσθεσε, ότι η απόκλιση της κυβέρνησης από τους διακηρυγμένους της στόχους σε σχέση με την επιμήκυνση στην αποπληρωμή του χρέους και στα επιτόκια, που παρά τις δηλώσεις για σταθερότητα παραμένουν μεταβλητά, είναι προφανής.

Ενώ υπογράμμισε ότι όσο η κυβέρνηση συνεχίζει την πεπατημένη των προηγουμένων και επιλέγει να μη συγκρουστεί με τις συντεχνίες και τους «πελάτες» της, δεν μπορεί να πάει στους Ευρωπαίους και να τους ζητήσει να συγκρουστούν με τους δικούς τους ψηφοφόρους προκειμένου να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο Ευρωπαϊκός και ο Ελληνικός λαϊκισμός έχουν συνασπιστεί σε μια συνωμοσία του κακού που δεν επιτρέπει στη χώρα να βγει από την κρίση».

«Αν κάνεις τη δουλειά σου σωστά στο εσωτερικό, μπορείς να πείσεις και τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», σημείωσε.                                                                                                        «Τα επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης και η μετακύλιση των προβλημάτων στο μέλλον, δε λύνουν το πρόβλημα για το ένα και πλέον εκατομμύριο των ανέργων», είπε κλείνοντας.