Τηλεόραση

Το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άλλη μια προεκλογική ψευδαίσθηση

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς που κατανοούν ότι κάθε πολιτική έχει θετικά και αρνητικά,  κόστος και  ωφέλεια. Η ιδεολογική και στρατηγική στάθμιση αυτών οδηγεί στις πολιτικές αποφάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν έχει ιδεολογία καθώς δε μπορεί να είναι υπέρ το ρόλου του δημοσίου τομέα από τη μία και να αντιτίθεται στην αξιολόγησή του από την άλλη, τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, Βουλευτής του Ποταμιού, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο με τους Ι. Χασαπόπουλο και Δ. Τάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ως μετα-πολιτική οποιαδήποτε πολιτική προσέγγιση, αντιτίθεται στη συνέχιση του αποτυχημένου μοντέλου της μεταπολίτευσης, όπου το πολιτικό σύστημα σαν καρκίνωμα καταλάμβανε όλες τις θέσεις ευθύνης με κομματικά στελέχη και αποτυχόντες πολιτευτές. Πριν τις εκλογές ο κ. Ξανθός και ο κ. Κουρουμπλής στο Υπουργείο Υγείας τσακώνονταν για τη λίστα των διοικητών και για το ποιοι εξ αυτών θα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας ο Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε πως “το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει  ήδη πεθάνει. Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ καθώς ήταν άλλη μια προεκλογική ψευδαίσθηση όπως ακριβώς το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Ο κ. Φίλης δήλωσε προσφάτως πως με 4 υποθέσεις φοροδιαφυγής θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του ΦΠΑ στα σχολεία. Ας αρχίσει να υλοποιεί τις υποσχέσεις αντί να φορτώνει με νέα βάρη την κοινωνία. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε κανένα μέτρο μέχρι να γίνει αυτό”.

Αναφορικά με το θέμα της χρήσης καρτών στις ιατρικές επισκέψεις ο Χάρης Θεοχάρης ανέφερε πως ο Ιατρικός Σύλλογος αντιδρά γιατί δεν αισθάνεται άνετα με τα ίχνη των συναλλαγών που αφήνουν αυτές. Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι ήδη υπάρχουν εργαλεία όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή στις ιατρικές υπηρεσίες ακόμα και χωρίς τη χρήση καρτών. Αναφορικά με το θέμα του κόστους των POSκαι της γενίκευσης της χρήσης καρτών ο Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε πως μια ιδέα είναι η δημιουργία ενός εθνικού δικτύου το οποίο θα παρακάμπτει αυτά των ιδιωτικών εταιρειών ώστε να μειωθεί το κόστος για τους επαγγελματίες.