Τηλεόραση

Το παραμύθι “ψηφίσατε, άρα πρέπει να συνεχίσετε να ψηφίζετε” έχει τελειώσει

“Eίναι λάθος να  βλέπουμε το ζήτημα των κόκκινων δανείων με την οπτική μόνο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα εξισορροπηθούν τα διαφορετικά συμφέροντα στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων στην κοινωνία που πρέπει σαφώς να προστατευτεί. Από την άλλη μεριά υπάρχει μια άλλη κατηγορία οφειλετών που πρέπει υπό μια μορφή άσκησης πίεσης  να πειστεί, ότι εάν τους περισσεύει ένα ποσό, αυτό θα πρέπει να πάει στο στεγαστικό τους δάνειο”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA” και τους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη. “Πρέπει να προστατευτούν οι πολίτες που επιθυμούν να αγοράσουν σπίτι παίρνοντας ένα στεγαστικό δάνειο. Εάν προστατευτεί το σύνολο των δανειοληπτών χωρίς να τεθούν λογικά κριτήρια, οι Τράπεζες δεν πρόκειται να χορηγήσουν νέα δάνεια. Η εξασφάλιση που έχει λάβει η Τράπεζα με τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια, είναι ο λόγος που δανείζει με επιτόκια χαμηλότερα σε σχέση με τα καταναλωτικά. Τέλος πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα των καταθετών”, συμπληρωσε.

Επεσήμανε την ανάγκη εφαρμογής στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής  τονίζοντας ότι το πρόβλημα της ανεργίας, που έχει φτάσει στο 30%, είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας. Ο διπλασιασμός των ανέργων από 600.000 σε 1.200.000 και το γεγονός, ότι υπάρχουν 350.000 νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο πρέπει να αντιμετωπιστούν με επενδύσεις. “Διαφορετικά δεν μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο και θα συζητάμε συνεχώς τη μιζέρια”, υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης.

Τέλος άσκησε σκληρή κριτική  στην κυβέρνηση  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μετά τον Αύγουστο συνεχίζει να διαπραγματεύεται για ισοδύναμα φέρνοντας σε χειρότερη κατάσταση τον λαό. “Εφόσον συνεχίζει να βάζει επιπλέον έσοδα 500 εκ., αντί να περικόπτει αντίστοιχα έξοδα-δαπάνες, εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να την κρίνουμε γι’ αυτό. Το παραμύθι “ψηφίσατε, άρα πρέπει να συνεχίσετε να ψηφίζετε” έχει τελειώσει”, κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.