Ραδιόφωνο

Το ζητούμενο είναι η σοβαρότητα εκ μέρους της Κυβέρνησης ώστε να επανεκκινηθεί η οικονομία – Βήμα FM

H αναστολή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση ήταν βασική δέσμευση του Πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις. Η εγκύκλιος της ΓΓΔΕ, η οποία λήγει σήμερα, απλά έδινε παράταση στο χρόνο δήλωσης της υποχρέωσης, χωρίς να αίρει την υποχρέωση. Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση αναστολής του μέτρου ακόμα και με σημερινή τροπολογία, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, στην εκπομπή του Μ. Παπαπαναγιώτου και Α. Παπαστάθη στο Βήμα FM.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα με ονομαστική ψηφοφορία από τη Βουλή, ο Χάρης Θεοχάρης επισήμανε πως το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει αυτό το σχέδιο νόμου, καθώς ευνοεί τη φοροδιαφυγήκαι οι όποιες προτεινόμενες τροποποιήσεις για να γίνει αυτό δεν έχουν γίνει αποδεκτές. Τόνισε δε, πως στο παρελθόν πολλές από αυτές τις επίμαχες διατάξεις είχαν προσπαθήσει να τις περάσουν ανεπιτυχώς. Δυστυχώς αυτή η Κυβέρνηση θα τις περάσει. Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, παρόλα αυτά φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν θα μπορέσει να φέρει αυτά που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και θα καταρρεύσει υπό το βάρος της αγανάκτησης του κόσμου, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Συνεχίζοντας ο Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση καθυστερεί υπερβολικά να φέρει το νομοσχέδιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, μεταθέτοντάς το για το τέλος Οκτωβρίου. Λόγω καθυστερήσεων και στις υπόλοιπες απαιτούμενες αξιολογήσεις υπάρχει ο κίνδυνος και η ανησυχία ότι δεν θα υπάρξει αρκετή ενημέρωση και δεν θα μπουν οι ιδιώτες επενδυτές.  Κλείνοντας, αναφορικά με το ενδεχόμενο αποσύνδεση αξιολόγησης και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε πως αν η ανακεφαλαιοποίηση φθάσει στο παρά πέντε προφανώς και πρέπει να αποσυνδεθεί από την αξιολόγηση. Αυτό όμως που θα έπρεπε να γίνει είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, της οποίας μέρος είναι και η ανακεφαλαιοποίηση. Για να γίνει αυτό οι επενδυτές ζητούν σοβαρότητα. Δυστυχώς το γεγονός ότι ζητάμε την αποσύνδεση σημαίνει ότι δεν είμαστε σοβαροί και ούτε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, πράγμα που δημιουργεί με τη σειρά του πρόβλημα στην επανεκκίνηση της οικονομίας.