Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Χ.Θεοχάρη για την υπόθεση Γεωργίου και επίτροπο Ε.Ε.

Η υπόθεση Γεωργίου ξεσκεπάζει την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ

 

Όταν οι κυβερνώντες δρουν και αντιδρούν σπασμωδικά, χωρίς σχέδιο και με γνώμονα μόνο τα στενά κομματικά τους συμφέροντα, τότε ανακοινώσεις όπως η σημερινή της Επιτρόπου Thyssen δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν. Γιατί η κυβέρνηση στοχοποιώντας τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, έβαλε ουσιαστικά στο στόχαστρο την αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων και όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία έξι χρόνια.

 

Να θυμίσουμε στην κυβέρνηση τι είχε γίνει την τελευταία φορά που τα “Greek Statistics” είχαν γίνει το θέμα της επικαιρότητας; Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και η χώρα με μεγάλες θυσίες και προσπάθειες, ανεξαρτήτως προσώπων, κατάφερε να αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία της. Για ποια σταθερότητα στην οικονομία μιλάει η κυβέρνηση όταν μόνη της ανοίγει ξανά θέμα αξιοπιστίας της χώρας – όπως λέει σαφώς η ευρωπαία επίτροπος;

Ας μην περάσουν απαρατήρητοι οι όψιμοι σύμμαχοι της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, η αξιοπιστία των σημερινών ελληνικών στατιστικών πάει χέρι με χέρι με την αναξιοπιστία όσων κυβέρνησαν ως τώρα. Και αυτό είναι που φοβάται και η σημερινή κυβέρνηση: Πως η υπόθεση Γεωργίου ξεσκεπάζει την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, αναξιοπιστία που κληρονόμησε από τα παλαιότερα κόμματα εξουσίας.

Μη συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο. Θα διακινδυνεύσει τη χώρα και δε θα κερδίσει τίποτε: ο λαός ήδη ξέρει πως η αξία της κυβέρνησης και των υποσχέσεών της είναι μηδενική.