Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση: Τι σκοπεύετε να κάνετε με τα golden boys των επιχειρήσεων που ελέγχονται από το Δημόσιο;

Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αναφορικά με τις υψηλές αμοιβές στελεχών σε επιχειρήσεις που ελέγχονται από το Δημόσιο έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής  Χάρης Θεοχάρης.

«Τα ζητήματα των golden boys πρέπει επιτέλους να τα δείτε, κ. υπουργέ. Δε μπορεί να έχουμε το ένα μετά το άλλο τέτοια κρούσματα. Είχαμε τον ΑΔΜΗΕ, τώρα τη ΔΕΣΦΑ. Τι σκοπεύετε να κάνετε με όλα αυτά;» διερωτήθηκε ο κ. Θεοχάρης απευθυνόμενος προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε σχέση με την Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή για την μη παράσταση της ΔΕΗ στη δίκη για τη διασπάθιση κονδυλίων από τη ΓΕΝΟΠ, εξακολουθούν να εκκρεμούν  απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

«Τι θα γίνει με όλες αυτές τις παράνομες επιχορηγήσεις, δηλαδή πώς μπορεί η ΔΕΗ να προασπίζεται τα συμφέροντα των μετόχων της με αυτού του είδους τις πρακτικές; 

 Πώς διασφαλίζεται ο ηθικός κίνδυνος από τη στιγμή που οποιοσδήποτε μπορεί να λαμβάνει παρανόμως υψηλότατα ποσά και μόλις τα επιστρέψει να αποφεύγει κάθε συνέπεια; 

Πώς μπορεί να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά; Από τη μία να πιέζονται οι πολίτες με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, να κόβεται το ρεύμα σε χιλιάδες συμπολίτες μας, και από την άλλη να υπάρχει τέτοια ελαστικότητα σε όσους εντός του οργανισμού ζημιώνουν τη ΔΕΗ;»