Από το Βήμα της Βουλής

Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή: «Το ΕΣΥ στηρίχθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας περισσότερο από ποτέ»

Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας. Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική άνευ επιχειρημάτων και επιτίθεται στην κυβέρνηση καταλογίζοντας, ενάντια στα τεκμήρια των αριθμών, δήθεν «αποδιοργάνωση» του ΕΣΥ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χάρης Θεοχάρης, «αποδείχθηκε με τα στατιστικά στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Υγείας ότι το ΕΣΥ στηρίχθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας περισσότερο από ποτέ. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η διαφορά έργων και λόγων στην πράξη. Μέσα σε 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε 2.857 θέσεις ιατρών. Τελικά προχωρήσατε σε μόλις 1.802 προσλήψεις. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσα σε μόλις 2 χρόνια, από τις 2.913 θέσεις τις οποίες προκήρυξε, κατόρθωσε να ολοκληρώσει 2.207 προσλήψεις».

Ακολούθως, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε μια σειρά από επιτυχείς πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ειδικά στον τομέα της Υγείας και, μάλιστα, εν μέσω πανδημίας: «Η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έδωσε τη δυνατότητα εμβολιασμού με αναμνηστική δόση στους πολίτες 18 και άνω και υιοθέτησε τους 3 μήνες ως μεσοδιάστημα μεταξύ της 2ης και 3ης δόσης, γεγονός που αύξησε σημαντικά το ποσοστό εκείνων που έχουν θωρακιστεί με την 3η δόση. Εφαρμόσαμε υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, πριν ακόμα και από την έλευση της μετάλλαξης ‘Ο’. Θέσαμε σε εφαρμογή το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού από το καλοκαίρι και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 40.000 εμβολιασμοί στα σπίτια. Προχωρήσαμε σε νέα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, με την απαγόρευση της πρόσβασης σε κλειστούς χώρους εστίασης για τους ανεμβολίαστους πολίτες από το καλοκαίρι και σε όλους τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και αθλητισμού από τις αρχές Νοεμβρίου. Προσφέραμε κίνητρα εμβολιασμού για νέους. Συγκεκριμένα, δαπανήθηκαν περισσότερα από 79 εκατ. για το freedom pass κ.λπ».

Τέλος, ο κ. Χάρης Θεοχάρης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να επικεντρώνει στο μικροπολιτικό παιχνίδι και να πάψει να διαστρεβλώνει την αλήθεια σε ό,τι αφορά στις τρέχουσες εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε σαν ψέμα τον ισχυρισμό από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πρόταση του Πρωθυπουργού προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συγκράτηση των τιμών του φυσικού αερίου δεν έγινε δεκτή. «Αντιθέτως, είναι ακριβώς η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία υιοθετήθηκε χθες και είναι η δεύτερη πρόταση του Πρωθυπουργού που υιοθετείται από την ΕΕ, μετά από εκείνη για το Ταμείο Στήριξης των νοικοκυριών από το ενεργειακό κόστος».