Ραδιόφωνο

Συνέντευξη – Ηοrizon FM 96,5

Με την εφαρμογή της συμφωνίας πρέπει να τεθούν οι βάσεις των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα. Αυτό επεσήμανε ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Ηοrizon FM 96,5 ερωτηθείς για το τί μέλλει γενέσθαι την επομένη των εκλογών. Όπως είπε θα πρέπει να αντιμετωπισθούν τα μακροπρόθεσμα προβλήματα, όπως το ασφαλιστικό και να γίνουν οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα καταστήσουν πιο ευέλικτη την οικονομία.

Για την προσέλκυση των ξένων επενδύσεων που έχει ανάγκη η χώρα είναι απαραίτητη η αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης και η άρση των capital controls μετά την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Είναι σημαντικό τόνισε να εκπλήξουμε τους εταίρους με τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που στήριξαν τη συμφωνία και κάθε αξιολόγηση να έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που περιμένουν. Τα παραπάνω θα εκπέμψουν ένα σήμα προόδου της χώρας που θα επιτρέψει να κινηθούν οι πρώτοι επενδυτές.

Χαρακτήρισε την ψήφο στο ΠΟΤΑΜΙ ως την πραγματικά χρήσιμη ψήφο, που θα επιβάλλει την κοινή λογική στο τραπέζι της συνεργασίας. Όπως ανέφερε ένας μικρότερος αλλά ισχυρός εταίρος μπορεί να θέσει κυβερνητικές προϋποθέσεις. Το ΠΟΤΑΜΙ αν έχει αυτή τη νομιμοποίηση θα απαιτήσει: πρώτον αξιοκρατικές επιλογές στις τοποθετήσεις των επικεφαλής όλων των εποπτευόμενων φορέων του Δημοσίου, ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος των κομμάτων με το Δημόσιο. Δεύτερον κυβερνητικό σχήμα με βασικούς Υπουργούς κοινής αποδοχής που θα μπορούν να φέρουν σε πέρας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Τρίτον εφαρμογή προγράμματος μεταρρυθμίσεων με βασικούς πυλώνες την καταπολέμηση της ανεργίας, της διαφθοράς και των προβλημάτων στην παιδεία. Τέλος ως κυβερνητική προϋπόθεση τίθεται το άνοιγμα των θεσμικών ζητημάτων, όπως αυτό του εκλογικού νόμου και της αναθεώρησης του Συντάγματος.