Από το Βήμα της Βουλής

Εμπαιγμός του κοινοβουλίου η διάταξη για τις αδειοδοτήσεις των ΜΜΕ

Στη συζήτηση για την τροπολογία για τις αδειοδοτήσεις των ΜΜΕ, ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού δήλωσε πως «το Σύνταγμα δίνει την αποκλειστική αρμοδιότητα του ελέγχου των ραδιοτηλεοπτικών μέσων στο ΕΣΡ προκειμένου  να αποφευχθεί ο κίνδυνος διαπλοκής μεταξύ πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ»

«Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ μας είπε ότι συγκεκριμένες κατηγορίες νομικών και φυσικών προσώπων δεν πρέπει να έχουν τη δυνατότητα των προσφυγών στα δικαστήρια . Αυτή είναι η αντίληψη περί Δημοκρατίας που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ» , σημείωσε .

Συνεχίζοντας τόνισε ότι είναι αλυσιτελής αυτή η διάταξη και θα προσβληθεί. Αλλά αυτό το ξέρει η κυβέρνηση και θέλει να είναι αλυσιτελής. Θέλει ομήρους τα κανάλια και τους ιδιοκτήτες για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα μπορεί, για αυτό φέρνει διατάξεις που ξέρει ότι δεν θα υλοποιηθούν.

Η αιτιολογική έκθεση της κυβέρνησης λέει το πρωτοφανές ότι λόγω των εξελίξεων στην τεχνολογία πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των καναλιών. Αυτό είναι εμπαιγμός του κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με  την αντίληψη της κυβέρνησης ο πλουραλισμός εξυπηρετείται από τον περιορισμό του αριθμού των καναλιών.  Καθορίζοντας τον αριθμό των καναλιών η κυβέρνηση στηρίζει τη διαπλοκή, ενώ αυτό που πρέπει να ορίσει είναι κανόνες αδειοδότησης, χρηματοδότησης και ισολογισμών.

Κλείνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού υποστήριξε πως «στο μυαλό των κυβερνώντων υπάρχει μια μπολσεβικική αντίληψη για κατάληψη του κράτους . Όμως στην πραγματικότητα δεν είστε μπολσεβίκοι , είστε μενσεβίκοι και το πολύ σε τρεις μήνες με την ίδια μπότα που καταπατάτε το Σύνταγμα,  με αυτήν θα σας διώξει και ο ελληνικός λαός».