Ραδιόφωνο

H κυβέρνηση προωθεί τη διαπλοκή μέσω της μείωσης του αριθμού των καναλιών – Alpha 989

“Η Κυβέρνηση συνεχίζει να μη δίνει λύσεις στα προβλήματα και να παραπλανάει τον ελληνικό λαό. Οι εταίροι κρατάνε στάση αναμονής και έχουν δώσει διορία 10 ημερών στην Κυβέρνηση να φέρει νέα πρόταση για το ασφαλιστικό. Διαμηνύοντας οι εταίροι ότι ένα αποδεκτό σχέδιο περιλαμβάνει και περικοπές συντάξεων καταρρίπτουν τις δηλώσεις της Κυβέρνησης περί αποδεκτού σχεδίου”, υποστήριξε ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού στο ραδιόφωνο του ALPHA. Αναφορικά με την αξιολόγηση εκτίμησε ότι αυτή μπορεί να καθυστερήσει ως τον Ιούνιο, χρονική περίοδο που δημοσιονομικά η χώρα θα βρίσκετε σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν προετοιμάζει τη κοινή γνώμη για αυτό το ενδεχόμενο σε αντίθεση με το προσφυγικό, όπου έχει αρχίσει να μιλάει για τη πιθανότητα κλεισίματος των συνόρων. Συνεχίζοντας στο προσφυγικό ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε πως αυτό αποτελεί βαρίδι για την Κυβέρνηση, τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν τις αποτυχίες της ελληνικής πλευράς για να σκληρύνουν την στάση τους στα οικονομικά θέματα. Επισήμανε δε πως οι εξελίξεις με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ δίνει κίνητρα στην Τουρκία να στοχεύει σε πρόσθετη μεταναστευτική ροή στα νησιά ώστε να παρατείνεται η νατοϊκή παρουσία στην περιοχή.

Από την άλλη ανέφερε πως όλη αυτή η κατάσταση και η πιθανότητα de facto εξόδου από την Σένγκεν πλήττουν ευθέως τον τουρισμό.

Κλείνοντας σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε πως η διαπλοκή και το τρίγωνο καναλιών, τραπεζών και πολιτικών είναι απαράδεκτα και πρέπει να σταματήσουν. “H λύση της Κυβέρνησης όμως δεν είναι πραγματική λύση καθώς προωθεί τη διαπλοκή μέσω της μείωσης του αριθμού των καναλιών. Αν το ζήτημα του αριθμού είναι τεχνικό όπως μας λέει ο Υπουργός τότε γιατί δεν παραπέμπει το ζήτημα στο ΕΣΡ; Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να ορίζει τον αριθμό των αδειών, αλλά να ορίζει μια σειρά κριτηρίων για τις χρηματοδοτήσεις και τα οικονομικά στοιχεία των ΜΜΕ τα οποία και θα καθορίζουν κατά πόσο θα δίνεται ή θα αποσύρεται μια άδεια”, υποστήριξε ο βουλευτής του Ποταμιού.