Ανακοινώσεις, Συναντήσεις

Eπίσκεψη στο Δήμο Ζωγράφου με στελέχη και συναδέλφους βουλευτές Νέας Δημοκρατίας

Είχα τη χαρά να συμμετέχω σε μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Δήμο Ζωγράφου μαζί με στελέχη και συναδέλφους βουλευτές Νέας Δημοκρατίας.

Υπό την ιδιότητά μου ως βουλευτή Νοτίου Τομέα και Γραμματέα Προγράμματος της παράταξής μας συνόδευσα το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, και μαζί με τον τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον Διευθυντή Κ.Ο. ΝΔ Μπάμπη Σιάτρα, τον Πρόεδρο ΔΕΕΠ Νότιου Τομέα Μίλτο Μπαντή και συναδέλφους βουλευτές περπατήσαμε στις γειτονιές του Δήμου.

Η πόλη του Ζωγράφου είναι μια πολύ μεγάλη γειτονιά της Αθήνας, πυκνοκατοικημένη και εξαιρετικά ζωντανή, με μια πολύπλευρη φυσιογνωμία -αλλά και αρκετές ιδιαιτερότητες. Γι’ αυτό και η ποικιλία των ζητημάτων που απασχολούν τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τους πολίτες στο Δήμο Ζωγράφου αποτέλεσαν αντικείμενο γόνιμων και εποικοδομητικών συζητήσεων.

Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας από το Δημαρχείο Ζωγράφου, όπου συναντήσαμε τον αγαπητό Δήμαρχο Βασίλη Θώδα, ο οποίος μας παρουσίασε τα έργα που προχωρούν στην πόλη, μεταφέροντας παράλληλα τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των συμπολιτών μας. Διαπιστώσαμε ότι η αβεβαιότητα για το ενεργειακό κυριαρχεί ανάμεσα στα ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη.

Μετά από το Δημαρχείο θελήσαμε να συναντήσουμε απευθείας τους δημότες Ζωγράφου και να μοιραστούμε στιγμές από την καθημερινότητά τους, με έναν περίπατο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην εμπορική ζώνη και τη λαϊκή αγορά. Συνομίλησαμε με εμπόρους, καταστηματάρχες και εργαζομένους, ακούγοντας προσεκτικά τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους.

Οι επόμενες στάσεις μας ήταν στη ΙΒ ΔΟΥ Αθηνών, όπου είχαμε συνάντηση με τη διευθύντρια της υπηρεσίας, κα Μαρίνα Δρακοπούλου και το προσωπικό, καθώς και στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου, το οποίο στελεχώνουν 50 ιατροί και 50 νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι. Ο Διευθυντής του, κ. Γιώργος Παπαηλιού, μας ενημέρωσε σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετώπισε το ΕΣΥ λόγω της πανδημίας, αλλά και το πώς αφομοιώθηκε στο τοπικό επίπεδο η, άνευ προηγουμένου, ενίσχυση στον κλάδο της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εν κατακλείδι, η ημέρα μας στο Δήμο Ζωγράφου υπήρξε από πολλές απόψεις χρήσιμη ώστε να αφουγκραστούμε τον παλμό μιας πόλης που θα μπορούσε να θεωρηθεί μικρογραφία ολόκληρης της πρωτεύουσας, αλλά και εξαιρετικά ευχάριστη.