Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση Χ.Θεοχάρη στη Βουλή για ΑΓΥΙΑ ΑΕ

Η πρωτοφανής και εξωφρενική αποκάλυψη ότι το δανεικό αγροτεμάχιο της ΑΓΥΙΑ ΑΕ που δόθηκε ως εγγύηση για τον έλεγχο πόθεν έσχες της  εταιρίας Καλογρίτσα ήταν ήδη προσημειωμένο για μη εξυπηρετούμενο δάνειο του ιδιοκτήτη του στην Τράπεζα Πειραιώς, καταδεικνύει τα τεράστια ελλείματα και τις πολιτικές ευθύνες στη διαδικασία ελέγχου του πόθεν έσχες του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.


Με αφορμή τον κατακλυσμό δημοσιευμάτων για μια πληθώρα παρατυπιών στα συγκεκριμένα ζητήματα ο ανεξάρτητος Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης υπέβαλε ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παππά ζητώντας να πληροφορηθεί με ποια αιτιολογία και μετά από ποιο έλεγχο έγινε δεκτό ως εξασφάλιση οικόπεδο ήδη προσημειωμένο για την χορήγηση δανείου το οποίο δεν εξυπηρετείται.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός αν πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο πριν γίνει αποδεκτή η εξασφάλιση, αν υπάρχει γνώση για τις ενέργειες που έχει λάβει η πιστώτρια τράπεζα της εταιρείας ΑΓΥΙΑ ΑΕ για την εξασφάλιση της απαίτησής της και αν  ζητήθηκε και λήφθηκε έκθεση εκτίμησης για το εν λόγω οικόπεδο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης