Από το Βήμα της Βουλής

Ομιλία Χάρη Θεοχάρη στην Ολομέλεια της Βουλής

Ομιλία στην Ολομέλεια για Κύρωση Σύμβασης Ελληνικού

Το 2001 έπαυσε τη λειτουργία του το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού. Δεκαπέντε χρόνια μετά ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που κατήγγειλε. Σήμερα χάνετε κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Τώρα αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

 • Πρώτον: Είστε ψεύτες. Κόβετε το ΕΚΑΣ και λέτε πως δεν κόψατε κύριες συντάξεις. Ντροπή σας. Πώς κοιτάτε τους συνταξιούχους στα μάτια; Ντροπή σας.
 • Δεύτερον: Είστε κολλημένοι στην καρέκλα. Σήμερα ξεπουλάτε τις ιδέες σας. Καθετί που βγάλατε από το στόμα σας, κάθε σύνθημα κάθε ντουντούκας, το ξεπουλάτε για την εξουσία και τη βουλευτική σας έδρα.

Και τρώτε και σφαλιάρες, πού είναι οι προθήκες του κ. Μπαλτά, υπήρχαν αρχαία τώρα που είναι;

 • Τρίτον: Είστε διεφθαρμένοι. Παρακολουθούμε άναυδοι το Βατοπαίδι του ΣΥΡΙΖΑ, τους εργολάβους σας, τις τράπεζές σας και τα ΜΜΕ σας.

Να σας θυμίσω:

 • Εκπρόθεσμη η εγγυητική. Γιατί τη δεχτήκατε;
 • Συναλλαγές χωρίς παραστατικά. Γιατί τις δεχτήκατε;
 • Φοροφυγάδες που έχουν τους εργαζόμενους απλήρωτους. Γιατί τους δεχτήκατε;
 • Βοσκοτόπια για εγγυήσεις. Γιατί τα δεχτήκατε;
 • Κόκκινα δάνεια για τα βοσκοτόπια. Γιατί τα δεχτήκατε;
 • Η Αττικής υπερδάνεισε τον εκλεκτό σας. Γιατί τους πιέσατε να το κάνουν;
 • Όσο έχανε λεφτά η Αττικής βάζατε την ΕΥΔΑΠ και το Αεροδρόμιο να την ανακεφαλαιοποιήσουν. Γιατί τα κάνατε; Εγώ πρώτος το κατήγγειλα εδώ στις 11 Φεβρουαρίου και δέχτηκα τις επιθέσεις του κ. Φίλη.
 • Τώρα  ο  SSM ετοιμάζει νέο πόρισμα και αν η Τράπεζα Αττικής χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Θα συνέχιζα επ’ άπειρον. Δεν έχει αξία πια. Είστε κολλημένοι στην καρέκλα και θα συνεχίσετε την καταστροφή μέχρι να μην είστε άλλο χρήσιμοι.

Τότε όλοι όσοι σας στηρίζουν θα σας κάνουν στην άκρη. Εσείς θα χαθείτε, ο λογαριασμός σας όμως θα μείνει για να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός. Με το πιστόλι στον κρόταφο κάνετε ό, τι κάνετε.

Πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Ας απαντήσουμε λοιπόν σε μερικά ερωτήματα:

 • Έπρεπε να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση; Ναι, γιατί θα πληρώναμε και από πάνω αν τη σταματούσαμε.
 • Πρέπει να ολοκληρωθούν και οι επόμενες που έχουν δρομολογηθεί; Ναι για τους ίδιους λόγους. Προσέξτε με τον ΔΕΣΦΑ. Κινείστε σε επικίνδυνα νερά και θα υπάρχουν προβλήματα αν χαθεί η επένδυση
 • Πρέπει να γίνουν άλλες ιδιωτικοποιήσεις; Όχι λέμε στη Δημοκρατική Ευθύνη. Μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Σιγκαπούρης, της Αυστρίας και της Σουηδίας, τόσων χωρών, ιδιοκτησία στο λαό management σε ιδιώτες. Διαχείριση σωστή και το μέρισα στον ελληνικό λαό.

Ζητάμε 5% μέρισμα τον χρόνο για να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος και να μειώσουμε τους φόρους. Το κοινωνικό κράτος που το καταντήσατε συσσίτιο όπως της Εκκλησίας. Τους φόρους που στραγγαλίζουν τις θέσεις εργασίας.

Λέτε συνέχεια οι αδύναμοι, οι αδύναμοι, οι αδύναμοι και έχετε ξεχάσει τη μεσαία τάξη που δεν μπορεί να πληρώσει τα φροντιστήρια των παιδιών της. Η σημερινή κυβέρνηση δημιουργεί τους νεόπτωχους του μέλλοντος.

Μπορούμε να τις αποφύγουμε τις ιδιωτικοποιήσεις; Όχι με την πολιτική σας. Να το εξηγήσουμε να το καταλάβουν όλοι.

Για να πέσει η ανεργία θέλουμε επενδύσεις 100 δις τα επόμενα 5 χρόνια. Οι επενδύσεις χρειάζονται χρήματα: 3 όλες και όλες οι πηγές.

1.     Καταθέσεις: Κανένας δεν σας εμπιστεύεται για να βάλει τα λεφτά του στις Τράπεζες.

2.     Τα κόκκινα δάνεια. Εδώ προχωράτε άτολμα, χωρίς σχέδιο, έρμαια των διαθέσεων των ξένων. Και εδώ δεν υπάρχει φως.

3.     Άμεσες ξένες επενδύσεις. Αφού δεν πουλιέται τίποτα ιδιωτικώς, θα συνεχίσετε να ξεπουλάτε τη δημόσια περιουσία. Ή θα φέρετε ακόμα χειρότερη καταστροφή, μιζέρια και ανεργία.

Πώς θα ήταν ένα σωστό, κοινωνικά δίκαιο σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια;

 1. Πρώτον φτιάχνουμε μια bad bank  που θα πάρει όλα τα επιχειρηματικά δάνεια από τις τράπεζες. Όχι τα στεγαστικά.
 2. Δεύτερον, χωρίζουμε τις επιχειρήσεις σε βιώσιμες και μη. Τις βιώσιμες τις διασώζουμε με κάθε διευκόλυνση. Προσοχή, όχι τους μετόχους. Την επιχείρηση, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές. Όχι όπως αφήσατε τον Μαρινόπουλο να κάνει ότι θέλει και τώρα έρχεστε να στηρίξετε εκ των υστέρων.

Τις μη βιώσιμες τις εκκαθαρίζουμε. Παίρνουμε ό,τι μπορούμε για τα χρέη και τα υπόλοιπα τα σβήνουμε. Να δώσουμε στους ανθρώπους που προσπάθησαν μια δεύτερη ευκαιρία

Πού θα βρεθούν τα χρήματα για αυτή τη bad bank;  Από τα λεφτά των Ελλήνων στο εξωτερικό. Όχι να τα φέρουμε για άλλους σκοπούς. Φέρτε τα με ειδικό νόμο να αγοράσουν ομόλογα που θα βοηθήσουν στην αναδιάρθρωση της Ελληνικής οικονομίας.

Δεν έχετε ιδέες και δεν μπορείτε να βγάλετε τη χώρα από την κρίση. Γιατί, όπως σας λέω, ενάμιση χρόνο τώρα, είστε συνεχιστές των προηγούμενων:

Ίδια και περισσότερη ανικανότητα

Ίδιο και περισσότερο ξεπούλημα

Ίδια και περισσότερη διαφθορά.

Ίδιο και περισσότερο ψέμα

Γι’ αυτό με τον ίδιο και μονιμότερο τρόπο θα φύγετε και δεν θα ξανάρθετε.