Ραδιόφωνο

Εθισμένος στα ψέματα ο κ. Τσίπρας – ActionFM 104.6

«Ενώ η κυβέρνηση έχει κάνει την κωλοτούμπα, το ερώτημα είναι για ποιον λόγο ευτελίζει τον εαυτό του και τη θέση του πρωθυπουργού ο κ. Τσίπρας με το να λέει πράγματα τα οποία δε μπορεί να τηρήσει», διερωτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Ρ/Σ  Action fm 104.6, στην Αγγελική Σπανού και τον Ανδρέα Χριστοδουλάκη.

Πρόσθεσε δε πως «μόνο με όρους εθισμού σε αυτού του είδους τα ψέματα μπορώ να το εξηγήσω. Δε χρειάζεται να λέει ότι δε θα πάρει ούτε ένα ευρώ μέτρα μόνο και μόνο για να διαψευστεί μια εβδομάδα μετά.

Δεν υπάρχει θέμα σκηνοθεσίας των καθυστερήσεων από την πλευρά της κυβέρνησης. Εγκλωβίστηκε σε αυτή την κατάσταση από τον τρόπο που χειρίστηκε το μέρισμα στους συνταξιούχους και προσπαθεί για επικοινωνιακούς λόγους να δείξει ότι κρατάει σκληρή στάση. Δεν θα τα καταφέρει».

Αναφορικά με τη συνεδρίαση του ΔΝΤ επεσήμανε πως «ήταν οι ευρωπαίοι διευθυντές που τοποθετήθηκαν υπέρ των υψηλών πλεονασμάτων σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν την πολιτική των χωρών τους στη ΕΕ και στο Eurogroup. Αυτός ήταν και ο λόγος της έλλειψης ομοφωνίας.

Τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ δε μπορεί να γίνουν αποδεκτά αν συγχρόνως δεν υπάρχουν επενδυτικά μέτρα για την ανάπτυξη ως αντιστάθμισμα. Η κυβέρνηση εξαιτίας των λαθών της έχει μείνει χωρίς συμμάχους. Κινδυνεύει να αποδεχτεί μόνο τα αρνητικά των επιλογών που τίθενται. Να πάρει δηλαδή τα μέτρα που ζητά του ΔΝΤ, χωρίς τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους».

Ερωτηθείς για τις ζυμώσεις στο πολιτικό σκηνικό, μετά και την ανεξαρτητοποίηση Μπαργιώτα από το Ποτάμι,  o κ. Θεοχάρης σημείωσε: «Δεν αναζητώ κομματική στέγη πάση θυσία. Έχουν περάσει πια οι εποχές της φιγούρας, οι πολιτικοί οφείλουμε να προσφέρουμε στον τόπο.  Μόνο εφόσον μπορώ να προσφέρω θα μείνω στην πολιτική, δεν είμαι του κομματικού σωλήνα».