Ραδιόφωνο

To φορολογικό σύστημα που εξαγγέλλεται είναι εισπρακτικό – Real FM

“Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι οι εκλογές τελείωσαν, και πρέπει να σταματήσει την παροχολογία” τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθηνών με το ΠΟΤΑΜΙ, Χάρης Θεοχάρης στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και την Κάτια Μακρή. “Αντί αυτού έχουμε δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης που στερούνται επαφής με την πραγματικότητα: για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων το Μνημόνιο ορίζει δημοσιονομικά ουδέτερες αλλαγές υπέρ εκείνων που θα έχουν μια συγκεκριμένη απόδοση, κάτι το οποίο συνεπάγεται οπωσδήποτε μειώσεις για κάποιους άλλους. Ακόμα πιο τραγική είναι η εξαγγελία της προοδευτικής αριστερής κυβέρνησης ότι θα κόψει την προοδευτικότητα στον φόρο. Αυτή η ανήκουστη αλλαγή δημιουργεί αδικίες και στρεβλώσεις, καθώς καταλήγουμε να έχουμε εργαζόμενους που κερδίζουν περισσότερα χρήματα να καταλήγουν με λιγότερο εισόδημα στην τσέπη. Το φορολογικό σύστημα που εξαγγέλλεται είναι εισπρακτικό. Ο λαός πήρε τις αποφάσεις του που είναι σεβαστές, αλλά τώρα θα καταλάβει τις συνέπειές τους”, πρόσθεσε.

Για το συνταξιοδοτικό και το ΕΚΑΣ, υπογράμμισε ότι το ΕΚΑΣ δεν είναι σύνταξη, αλλά προνοιακό επίδομα. Εφόσον ξεκινήσει η γενικευμένη εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο θα καλύπτει όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους συνταξιούχους, το ΕΚΑΣ πρέπει να σταματήσει, καθώς δε μπορούμε να έχουμε δύο ανταγωνιστικά συστήματα που θα καταλήγουν σε διασπάθιση πόρων. Με όσα εξαγγέλλονται, χάνουμε τελικά τη δικαιοσύνη, καθώς μιλάμε για περικοπές στις υψηλότερες συντάξεις οι οποίες έχουν ως επί το πλείστον πληρωθεί από τους δικαιούχους.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Η ώρα για τα επιπρόσθετα μέτρα λόγω μη επίτευξης των στόχων του Μνημονίου θα έρθει είτε το Μάρτιο, είτε το αργότερο τον Ιούνιο και αυτό θα είναι βαρύ όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για την κοινωνία. Ο μόνος τρόπος να τα αποφύγουμε είναι να έχουμε επενδύσεις, αλλά εμείς τις διώχνουμε. Είδαμε την εμφανή αμηχανία του πρωθυπουργού στη συνομιλία του με τον τέως Πρόεδρο Κλίντον όταν ο τελευταίος τον ρωτούσε για επενδύσεις: είναι προφανές ότι οι επενδύσεις δεν είναι στις σκέψεις του Πρωθυπουργού, δεν τις θέλει. Αυτό το Μνημόνιο θα αποτύχει όχι λόγω της συνταγής του, αλλά λόγω της ανικανότητας να εφαρμοστεί σωστά, κατέληξε ο Χάρης Θεοχάρης.