Ραδιόφωνο

Αυτή η Κυβέρνηση θα χάσει τη μάχη της καθημερινότητας – ΣΚΑΙ 100,3

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο, την υλοποίηση του οποίου έχει εκχωρήσει στην διεύθυνση της επιτροπής που έχει αντικαταστήσει την task force. Για τη μη εφαρμογή του υφίστανται δικλείδες ασφαλείας τόσο αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους, για το οποίο οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν αφού υπάρξει πρόοδος όσο και με το γεγονός ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα στην περίπτωση μη επίτευξης των στόχων του. Ανεξάρτητα όμως από το μνημόνιο, η Κυβέρνηση αυτή δεν έχει δείξει επιτυχημένα δείγματα σε ζητήματα όπως τα έσοδα ή η υλοποίηση του ΕΣΠΑ και συνεπώς προβλέπεται να χάσει τη μάχη της καθημερινότητας, δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, στην εκπομπή «Ακραίως»  του Τ. Χατζή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Εάν πάνε όλα αυτά πίσω και χρειαστούν νέα μέτρα στην αρχή του έτους από την κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα βρει από πουθενά στήριξη για να τα περάσει. Θα πρέπει να τα κάνει μόνη της, υποστήριξε ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο Χάρης Θεοχάρης επισήμανε πως το 56% των προαπαιτούμενων δράσεων του μνημονίου Τσίπρα – Καμμένου, τα οποία θα ισχύσουν από το 2017, προβλέπεται να έρθουν ως τον Οκτώβριο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα θέματα φορολογίας των αγροτών, τα ασφαλιστικά και τα δημοσιονομικά. Από εκεί και πέρα το μνημόνιο γίνεται  πιο «ελαφρύ» τόνισε ο κ. Θεοχάρης.