Τηλεόραση

Η χώρα χρειάζεται ανανέωση πολιτικού προσωπικού, ιδεών και νοοτροπιών

«Η κυβέρνηση επιταχύνει, οι αξιολογήσεις παίρνουν όλοι και μικρότερο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθούν, τελειώνουν ομαλότερα και δημιουργούν λιγότερες παρενέργειες στο οικονομικό κλίμα», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής και την Κέλλυ Κοντογεώργη.

«Σιγά – σιγά όπως τελειώνουν οι υποχρεώσεις των αξιολογήσεων για την κυβέρνηση, αρχίζει το ζήτημα της επόμενης μέρας. Τι περιμένει να δει ο επενδυτής μετά τον Αύγουστο του ’18; Μόνο αν νιώσει σίγουρος ότι δε θα αντιστραφούν οι μεταρρυθμίσεις, θα επενδύσει και θα δημιουργηθούν δουλειές».

Δίνοντας το πολιτικό του στίγμα ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι είναι ένας κεντρώος πολιτικός. «Πιστεύω σε τρία πράγματα. Στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού αλλά και των ιδεών και των νοοτροπιών. Στις γενικότερες συναινέσεις, διότι οδηγούμαστε σε ολισθηρό δρόμο αν μόνο ο διχασμός, οι διαφωνίες ακόμα και στα εθνικά θέματα επικρατήσουν. Σε μια κεντρώα πολιτική αλλά με μια νέα σύνθεση. Το αριστερά – δεξιά έχει αρχίσει να ξεφτίζει ως δίλλημα».

Σε ερώτηση για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «είναι μια σωστή πρόταση, στην οποία θα έπρεπε να ομονοήσουν όλα τα κόμματα και να συμφωνηθεί έστω και αν υπάρχουν μικροδιαφορές επί της διαδικασίας». Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του για τον χρόνο που επελέγη για τη συνάντηση των κυρίων Τσίπρα και Θεοδωράκη.

«Δε λαμβάνω μέρος στις διεργασίες του Κινήματος Αλλαγής, αλλά δε μπορώ να μην παρατηρήσω ότι μια εβδομάδα πριν από το συνέδριο ενός φορέα που συνδιαμορφώνεις, είναι πολιτικά άκομψο να κάνεις τέτοιου είδους συζητήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν και αργότερα». Αναφορικά με το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε ανησυχία για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Το παρελθόν ανάλογων περιπτώσεων στην Τουρκία δείχνει δύο τάσεις: Η πρώτη είναι ότι άνθρωποι μπορεί να κρατούνται ακόμα και χωρίς κατηγορίες και η δεύτερη ότι χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικά χαρτιά σε θέματα που η τουρκική κυβέρνηση θέλει να πετύχει. Δυστυχώς, αυτή η ιστορία δεν προμηνύει πολύ καλά θέματα για τη χώρα μας. Από την άλλη, να κρατήσουμε κάποια αισιοδοξία και να ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση κάνει παρασκηνιακές κινήσεις κυρίως σε επίπεδο συμμάχων αλλά και σε διμερές».