Εκδηλώσεις

Η χρήση του όρου «άβατο» δε βοηθά στο θέμα της Ασφάλειας.

Η χρήση του όρου «άβατο» δε βοηθά στο θέμα της Ασφάλειας και δεν πρέπει να γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού, επεσήμανε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης κατά τη συνάντησή του με το Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, όπου συζήτησαν για τα προβλήματα στους κόλπους της Αστυνομίας θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών.

 

Υπογράμμισαν δε την ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να συνδράμουν στο έργο της αστυνομίας, ενώ αναφερόμενοι στο κλίμα που επικρατεί σε περιοχές της Δυτικής Αττικής συμφώνησαν ότι η ένταξη των Ρομά στο εκπαιδευτικό σύστημα αποτελεί προϋπόθεση για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας σε κοινωνικό επίπεδο.

 

 

Σε ό, τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα, ο κ. Τσουβάλας παρατήρησε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δεν προβλέπεται κανένα κονδύλι για υλικοτεχνικό εξοπλισμό που να προέρχεται από τον τακτικό προϋπολογισμό και η όποια χρηματοδότηση προέρχεται από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

 

Επί των διαγωνισμών που γίνονται για τα αναλώσιμα προϊόντα και όχι μόνο, ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την πάγια θέση του ότι πρώτα πρέπει να ανοίγεται η οικονομική προσφορά σε επίπεδο εταιριών και εκ των υστέρων να ακολουθούν οι τεχνικές προδιαγραφές. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να παταχθεί το ζήτημα της γραφειοκρατίας, αλλά και να αντιμετωπιστούν τα οποία τεχνικά ζητήματα ανακύπτουν μεταξύ των εταιριών με αποτέλεσμα χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες.

 

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης συνεχάρη τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για τα επιτυχή αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου του 2017, κατά το οποίο δεσμεύτηκαν 10 τόνοι ινδικής κάνναβης, ποσότητας μεγαλύτερης από αυτή που είχε δεσμευτεί ολόκληρο το 2016.

 

«Η αστυνομία δεν πρέπει να γίνεται σάκος του μποξ για όλα τα προβλήματα ασφάλειας που τυχόν ανακύπτουν. Η Αστυνομία μαζί με τη Δικαιοσύνη αποτελούν δύο κορυφαίους θεσμούς και τα τελευταία καταφύγια ασφάλειας των πολιτών», κατέληξε ο  Θεοχάρης.